RECENZIJE

1. 10. 2000
Različni izvajalci - Beauty In Darkness Vol.3
Nuclear Blast, 1999
Kaj imajo skupnega rože, hrošči, metuljčki in lepotice? Odgovor je preprost - Beauty In Darkness. In sedaj smo dobili težko pričakovano tretjo izdajo te gothic metal kompilacije. Se je splačalo? Je. Kajti pri Nuclear Blast vedo kako se stvari streže in nam tako spet ponudili do vrha poln Cd, poln odličnih komadov. Morda gre omeniti serijsko napako na škatlicah Cdjev, saj so pri čisto vseh narobe obrnjeni notranji ovitki, tisti na zadnji strani, tako da je treba obrniti Cd za 180 stopinj po x in y osi, da lahko preberemo, kaj so nam na plošček zapekli pri NB. Pa še to, Cd je bele barve, na katerem kraljuje črn hrošč (rogač za poznavalce).
3.A.M.:
Liv Kristine, je bila s svojim čistim in čustevno izraženim vokalom vedno glavna značilnost skupine Theater Of Tragedy. Zato je bil samoumeven tudi njen solo projekt z naslovom Deus Ex Machina. Ta album doseže vrhunec v komadu 3. A.M., kjer kot gost nastopa tudi odlični pevec skupine Paradise Lost, Nick Holmes.
Never:
Crematory nadaljujejo tudi z nizom nežnih in počasnih balad, karkršna je bila For Love na prejšnjem Awake albumu. Never nadaljuje ta niz, skladbo pa lahko slišite na novem albumu Act Seven.
Under Your Wings And Into Your Arms:
Še enkrat so My Dying Bride zajadrali še globlje v experimentalne doom/gothic metal vode. Komad poudarjajo udarne ritem kitare, ter bobni in bas, odhod violinista Martina Powella pa ne predstavlja za MDB izgube, temveč nove glasbene izzive.
Conspiracy Of Silence:
Godgory so nova skupina pri NB in Conspiracy of silence je bil nedavno posnet v studiih na Švedskem. Godgory prav zdaj snemajo svoj tretji album s pomočjo gostujočih glasbenikov, saj sta sredi snemanja albuma ostala le še vokalist Matte Anderson in bobnar Erik Andersson.
Your Sweet Six Six Six:
HIM je najbolj vroča prihajajoča finska skupina trenutno na sceni. Njihova divja mešanica melodičnega rocka z gotskimi elementi jih je nagradila z odličnimi ocenami v tamkajšnjih rock revijah ter jim prinesla množice fanov v deželi tisočerih jezer.
Bring Me Down:
Prav tako nova in obetujoča skupina pri NB so Sculpture. Skupino sestavljajo neverjetni Lotte (ex Crematory) na kitari, vokalist Stefan Hertrich (Darkseed), basist Hans Mappes (Tom Angelripper Band) in bobnar Thomas Thiesler. S svojim težkim in surovim, a melodičnim in mističnim metalom vas bodo ponesli v višave.
Raven Claws:
Album Sin/Pecado je portugalskem bendu Moonspell prinesel še več fanov kot doslej. Komad Raven Claws se nahaja na prejšnjem albumu Irreligious, posnetek pa je nastal na koncertu na Poljskem leta 1997.
Salvation:
Evereve so ena najboljših nemških gothic metal skupin in predstavljajo svoj novi izdelek z naslovom Salvation, ki vsebuje veliko dobro znanih kitarskih in basovskih delov, pa tudi klaviaturske prehode, ki so še močnejsi kot kadarkoli. Tako se mora slišati kombinacija težkih in kompleksnih riffov z sanjskimi efekti.
Cruelty Brought The Orchids:
S svojim čertrtim albumom Cruelty And The Beast so Cradle Of Filth dosegli popoln recept za uspešen gothic black metal album. Album spomnija na stare vampirske filme. Mitske melodične kitare, nenavadne klaviaturske vložke ter nezemljski vokale lahko opišemo samo kot demonsko obsedenost.
Give Me Light:
Darkseed so zelo nadarjen nemški gothic metal band iz Munchena. Give me light je naslovna pesem njihovega prihajajočega albuma.
The Inside And The Catharsis:
Neustavljiva black metal sila se je vrnila s skupino Dimmu Borgir! Vse od severne Norveške navzdol bo njihova glasba raztrgala poslušalca na čudovitem popotovanju po zli strani glasbenih izrazanj. Pesem je iz novega albuma Spiritual Black Dimensions, posneta je bila na Švedskem septembra 1998, producent pa je bil nihče drug kot Peter Tagtgren.
Empty:
S svojim zadnjim albumom so Anathema totalno "zaeksperimentirali". Cd Alternative 4 priča o novem, bolj futurističnem pristopu do njihove glasbe. Čeprav ni nova, pa je Empty dobrodošel dodatek te kompilacije.
The Seventh Daemonarch:
Glavni akterji te skupine so trije člani slavnih Moonspell. Gotovo eden najboljših komadov na tej kompilaciji odraža tisto, kar naj bi gothic metal bil: izredno ritmične in surove kitare, klaviaturski prehodi, stranski vokali različnih zborov dajejo tej skupini še dodaten demonski priokus.
Days Of Sodom:
Dismal Euphony so nov norveški band na spisku NB. Za svoj novi album so se zaprli v stuide Woodhose skupaj s producentom Waldemarjem Sorychto, ki je garant za težke kitarske zvoke. Pred kratkim so izgubili enega svojih črnih angelov, vendar so se vrnili se z močnejšo zasedbo. Prepričajte se sami.

Sebastijan
SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
24. 9. 2020
Marax - Still Think You're Holy? - A Tribute to Eliminator (EP)
Recenzija
23. 9. 2020
Finntroll - Vredesvävd
Recenzija
18. 9. 2020
Teufel - Temni Grad Smrti (EP)
Recenzija
16. 9. 2020
Uada - Djinn
Recenzija
10. 9. 2020
Nefarious Vermin - Elongated Misery
Recenzija
7. 9. 2020
Mephistophelian - Anotos
Recenzija
4. 9. 2020
Iz ropotarnice: Morgul - Lost in Shadows Grey
Recenzija
24. 8. 2020
Ozzy Osbourne - Ordinary Man
KONCERTI & FESTIVALI
25. 9. 2020
12. MetalWitch
ČinČin Tobačna, Ljubljana
25. 9. 2020
ODPOVEDANO! Eruption
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
26. 9. 2020
Vulvathrone
Dvorišče MC Pekarna
26. 9. 2020
Deathfest 2020
Bukarešta, Romunija
26. 9. 2020
Metalitalia.com Festival 2020
Live Music Club, Trezzo sull'Adda, Italija
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana