RECENZIJE

14. 8. 2001
Night In Gales - Necrodynamic
Massacre Records, 2001
Night In Gales nadaljujejo s svojim razvojem in oddaljevanjem od prvotnega death metala, ki so ga prakticirali na začetnih izdajah. Pridobivajo na originalnosti in nadaljujejo tisto, v kar so se spustili s prejšnjim albumom Nailwork.
Necrodynamic je melodični death metal na rockerski način. Pri pisanju glasbe se zgledujejo tudi po izdelkih, ki imajo za sabo več kot desetletje, ostajajo pa pri sodobni produkciji in zvoku inštrumentov. Death vokal kombinirajo z navadnim, slednjemu po večini pripadejo refreni, ritem kitara prakticira preproste in izrazite riffe, skozi katere “uletavajo” bliskovite solaže, bobni pa se na trenutke zgledujejo po thrashu. Deset komadov te plošče se odvrti v malo več kot pol ure. Dejstvo, iz katerega se lahko ugotovi, da so komadi kratki (hehe), jedrnati, na šus, brez kompliciranja… Zdi se mi, da bi bila vsaka naslednja minutka te plošče odveč.
Night In Gales so z Necrodynamic zagotovo skušali narediti originalno ploščo in nimam večjih zadržkov proti temu, da jim je to uspelo. Poleg tega pa je Necrodynamic dovolj obilna mešanica slogov, da zna ustrezati marsikomu. Vredno je, da preverite!

Matija

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: www.dom.si.
SORODNE VSEBINE:
15. 7. 2004Wolf - Evil Star / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija