RECENZIJE

10. 2. 2012
Mpire Of Evil - Creatures Of The Black (EP)
Scarlet Records, 2011

Ko Mantas (Jeffrey Dunn) in Demolition Man (Tony Dolan) združita moči v novem bandu in ob tem za bobne sede še Antton (Antony Lant), je Prime Evil več kot logična izbira imena. V času Cronosove odsotnosti je leta 1989 izdani Venom LP Prime Evil pomenil njuno prvo sodelovanje in zato ne čudi, da sta si pri novi kolaboraciji izbrala prav tako ime. A ker je bilo ime zasedeno, sta band preimenovala v Mpire Of Evil.
Trio svojo novo pot začenja z EPjem Creatures Of The Black s štirimi priredbami in dvema lastnima skladbama. Ko se dobijo trije bivši člani Venom seveda ni presenečenje, da so se zbrali z namenom narediti nekaj v stilu, kar so že počeli. Creatures Of The Black je surov heavy black metal, čisto »Venom style«. Izbira priredb je padla na klasike, ki so vplivale na njihov glasbeni razvoj, Motörhead – Motörhead, KISS – God Of Thunder, Judas Priest – Exciter, AC/DC – Hell Ain't A Bad Place To Be. Pri izvedbah ni bilo nobenega posebnega eksperimentiranja. Priredbe zvenijo kot tipična priredba, ko vsak band odigra priljubljeno skladbo svojih vzornikov, pri tem pa ohranja svoje določene karakteristike (Dolan seveda ni skušal interpretirati Halforda). Obe lastni stvaritvi nakazujeta, da band dejansko želi obuditi zvok starih, (takrat še) dobrih Venom. Sploh old-school black metal napad Reptile je dobro uspel in postavlja dobro osnovo za naprej.
Fantje so s Creatures Of The Black povedali »hej, tukaj smo«, njihovo pravo vrednost pa bo pokazal prvenec Hell To The Holly, ki izide marca 2012.

SORODNE VSEBINE:
8. 7. 2014Necrodeath - The 7 Deadly Sins / Recenzije
27. 8. 2012Burning Point - The Ignitor / Recenzije
20. 5. 2004Heimdall - Hard As Iron / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija