RECENZIJE

23. 9. 2004
Metal Church - The Weight Of The World
Steamhammer(SPV)/Panika Records, 2004
Hm, kaj si misliti o novem reunionu nekdaj velikega banda, ki je konec devetdesetih z neuspelim reunionom že začenjal zapravljati svoje dobro ime? Bo to dokončen propad ali mogoče le pravi povratek?
Metal Church so pred leti dobili svojo lekcijo, se iz nje marsikaj naučili in sedaj se vračajo (presenetljivo) močni kot že dolgo ne. Hvala komurkoli že, da lahko ponovno poslušamo spet pravi Metal Church album, z značilno kombinacijo udarnosti in melodike. Leave Them Behind je idealen začetek, s katerim takoj pokažejo, da tokrat mislijo resno: hiter ritem, udarni heavy riffi, krajše intenzivne solaže in več melodije v refrenu – super. Metal Church so se vrnili s prenovljeno zasedbo in novim vokalistom. Ronny Munroe (ex- Rottweiler) poseduje v svojem vokalu pravo mero surovosti ter melodike in se je izkazal kot zadetek v polno. V nadaljevanju kvalitetni nivo s kakšno izjemo nič ne pade, Metal Church pa so pri pisanju skladb poskrbeli, da je material vedno dovolj dinamičen, energičen, raznolik in da ima v sebi dovolj svežine. Kandidatov za najboljšo skladbo albuma pa je kar nekaj, od dramatičnega epa Sunless Sky, heavy himne Hero's Soul, power mid-tempo naslovne, pravega killerja Wings Of Tomorrow in udarne Blood Money.
The Weight Of The World pomeni še en uspel povratek 80's ameriškega banda, ki jih v zadnjem času ni bilo tako malo. Reunion z Masterpeace je pozabljen, Metal Church so spet na mestu, kamor sodijo – v vrhu ameriške heavy/power metal scene.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
21. 8. 2006Metal Church - A Light In The Dark / Recenzije
22. 11. 2004Rage - From The Cradle To The Stage / Recenzije
22. 9. 2004Magnum - Brand New Morning / Recenzije
24. 7. 2002W.A.S.P. - Dying For The World / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija