RECENZIJE

22. 9. 2002
Messiah's Kiss - Prayer For The Dying
Steamhammer/SPV, 2002
Iz Nemčije prihaja nov heavy metal band, ki pa ga sestavljajo izkušeni glasbeniki. Vsi razen pevca so igrali v bandu Repression, sedaj pa so se odločili, da poizkusijo znova pod drugim imenom. Za vokalista pa so vzeli Američana, bivšega Holy Mother pevca Mikea Tirellija.
Prej omenjena banda nista imela kakšnih posebnih uspehov, zgleda pa, da so skupaj našli pravi recept. Končno smo dobili band, ki mu za vzor niso bandi kot Helloween, Stratovarius ali Hammerfall, ampak se zgledujejo po britanski heavy metal šoli, torej po Judas Priest, Iron Maiden in Saxon. Glasba temelji na klasičnih heavy metalskih kitarskih riffih, obogatenimi z maiden/priestovskimi dueli, udarno ritem sekcijo in odličnim vokalom ter refreni. Mikeov vokal je nekakšna agresivnejša, power verzija Ronnie James Dia. Light In The Black, Thunderball, Prayer For The Dying ter Blood, Sweat & Tears so le nekatere izmed pesmi, ki bodo ogrele srca vseh ljubiteljev tradicionalnega heavy metala. Album nima niti enega slabega trenutka, omenil pa bi še tri pesmi. Dream Evil je počasnejša od ostalih in enostavnejša, a zelo primerna za “headbanganje”, Final Warning ima zanimivo, dinamično zgradbo z izjemno vokalno predstavo v refrenu, zadnja Blood Of The Kings pa bi bila lahko tudi delo Rock N’ Rolfa; je v stilu najboljših Running Wild himen, ki jih tako pogrešam na njihovih zadnjih izdelkih.
Prayer For The Dying je nedvomno velik favorit za prvenec leta. A konkurenca bo letos kar huda, tu so še Dream Evil, Stormwarrior, Thunderstone…

Matjaž

Album je prispevala založba Panika Records.
SORODNE VSEBINE:
17. 4. 2007Messiah’s Kiss - Dragonheart / Recenzije
23. 5. 2007Messiah’s Kiss / Novice
11. 12. 2005Messiah's Kiss / Novice
9. 12. 2006Messiah’s Kiss / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija