RECENZIJE

16. 7. 2018
Marduk - Viktoria
Century Media Records, 2018

Tri leta premora in ponovno nov album iz hiše Marduk. Ta nosi zaporedno številko 14 in je po odličnem Frontschweinu resnično pravo presenečenje. Ne bi si namreč mislil, da bodo uspeli Švedi prekositi predhodnika na tako zelo uspešen način. Povrhu vsega pa so še presenetili, saj so si z Mortuusom na vokalih prvič drznili posneti kratek in udaren album, ki le za malo prebije polurno mejo. S tem je četverica iz Švedske ponudila celovečerec, ki ga lahko zaradi hitrosti in intenzivnosti neposredno primerjamo z legendarnim albumom Panzer Division Marduk.

Toda kakšna primerjava je to. Z vidika pestrosti in razgibanosti deluje Panzer Division Marduk (v nadaljevanju: Petra) v primerjavi z aktualnim ploščkom tako, kot da bi človek primerjal žensko srednjih let, ki se utrujena od življenja samo še vrže na vse štiri in tako partnerju ponuja le dve opciji, medtem ko te Viktoria (v nadaljevanju: Viktorija) voljna pričaka na hrbtu s široko razširjenimi nogami in tako sporoča, da te čaka resnično pestra avantura. Tako Petra kot Viktorija se cedita v družbi kamenega falusa, zaradi česar se neposredno začne nabijanje. Toda zaradi okornosti premore Petra le en tempo in eno pozicijo, medtem ko Viktorija po uvodnem nabijanju hitro spremeni položaj in s sočnimi ustnicami zaobjame nepotešeni kos mesa. Viktorija ima ves čas vajeti v svojih rokah, zato tudi ne traja dolgo, da poslušalca konkretno zajaha in pri tem hkrati izkoristi priložnost, da si nekoliko odpočije. Ko se ji zazdi, nam obrne hrbet in spet v drugačnem tempu dirja proti vrhuncu, pri čemer ne navdušuje samo s svojimi mehkimi gibi, temveč te spodbuja tudi z besedami:

Hammering - keep hammering
with bomb and with shell
Hammering - keep hammering
again and again.

Viktorija torej daje ves čas vse od sebe, saj je mlada in strastna ljubimka. A ko opazi, da je dir ponovno preveč intenziven, zleze s falusa in ga začne ljubkovati z ustnicami, dokler mu ponovno ne nameni svoje curljave vlažnosti med nogami. Ko nato popustijo še zadnje zavore in začne falus zmagovito bruhati po Viktoriji, se v podzavest prikrade hudič v obliki kesanja in obžalovanja, saj se poslušalec zaveda, da je prevaral Petro, s katero si deli posteljo že skoraj 20 let. A ko se Viktorija ponovno oprime mastne palice sreče, je Petra za vselej pozabljena.

In še podnapisi za vse tiste, ki še ne poznate mesnatih užitkov: album Viktoria je zelo uspešna mešanica black metala, ki ga ponujata albuma Panzer Division Marduk in Frontschwein, kar pomeni, da je album tako hiter in brezkompromisen kot tudi počasen in melodičen. Komadi so zelo pestri in razgibani, med njimi je kar nekaj takšnih s hit potencialom (Werwolf, June 44, Narva, Viktoria, The Devil's Song), medtem ko tudi album v celoti deluje zelo kompaktno in prepričljivo. 32 minut, kolikor Viktoria premore, mine dobesedno kot šus, zaradi česar je ponovno poslušanje bolj ali manj že v naprej odločeno.

SORODNE VSEBINE:
10. 2. 2015Marduk - Frontschwein / Recenzije
9. 5. 2018Marduk - Werwolf (single) / Recenzije
27. 6. 2012Marduk - Serpent Sermon / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
12. 8. 2020
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus
Recenzija
10. 8. 2020
Cadaver - D.G.A.F. (EP)
Recenzija
7. 8. 2020
Iz ropotarnice: Demon - Breakout
Recenzija
5. 8. 2020
Iritator - Drek!
Recenzija
3. 8. 2020
Taake / Deathcult - Jaertegn (split)
Recenzija
31. 7. 2020
Snøgg - Ritual of the Sun
Recenzija
29. 7. 2020
Children Of Bodom - Hexed
Recenzija
27. 7. 2020
Chaos Over Cosmos - The Ultimate Multiverse
KONCERTI & FESTIVALI
12. 8. 2020
ODPOVEDANO! Summer Breeze Open Air 2020
Dinkelsbühl, Nemčija
14. 8. 2020
Trnovfest: Motörheadriders
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
19. 8. 2020
Trnovfest: Tomcat
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
22. 8. 2020
Omega Sun, SickBreed
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
28. 8. 2020
ODPOVEDANO! Breka Fest XIII
Srednja Bistrica, Črenšovci, Prekmurje
28. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth, Carnifliate
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana