RECENZIJE

19. 1. 2002
Haggard - Awaking The Gods – Live In Mexico
Drakkar Records, 2001
Avtorica: Ajda Jelenc

Haggard so po številu članov (16) ena največjih zasedb. Nemški band, ki kombinira metal s klasično glasbo in petjem, predvsem pa so se na svojih dveh studijskih ploščah poigravali s srednjeveško tematiko, na zadnji Awaking The Centuries na primer z Nostradamusom. Band tudi nima velikih turnej, ko pa le nastopajo, to naredijo v velikem slogu; vsaj tokrat je tako.
Februarja 2001 so odleteli v Mexico City in odigrali dva koncerta, kjer so posneli svojo prvo live ploščo in tudi koncertni video. Za svojo glasbo so si izbrali kar pravo okolje. Na plošči je enajst skladb, seveda z njihovih dveh izdaj. S prve, And Thou Shalt Trust... The Seer, slišimo skladbe Lost, Origin Of A Crystal Soul in In A Pale Moon’s Shadow, ki so prepletene s skladbami že omenjene zadnje plošče: Rachmaninov Choir (intro), Prophecy Fullfilled/And The Dark Night Entered, Awaking The Centuries, Final Victory, In A Full Moon Procession, itd.
Izvedba je čista, brez spodrsljajev, česar si tak band seveda ne sme privoščiti in se za glasbenike takega kova spodobi. Kombinacija trdih kitar, bassa, bobnov in death vokala z instrumentalnimi vložki in klasičnim petjem je tako enako popolna.
Zvok je za live ploščo zelo dober, mogoče se kdaj zazdi, da je kakšen del posnet v studiu. Vendar temu ni tako, saj so koncert posneli v enem kosu, od začetka do konca. Občinstvo se dobro odziva in če pozorno poslušaš, tudi med bolj glasnimi komadi slišiš vzklike in ploskanje. Live vzdušje je za glasbo, ki jo igrajo Haggard, dovolj intenzivno (ne pričakujte prevelike histerije ali norenja, saj je tak band na odru verjetno bolje gledati in poslušati). Natančno odigranim skladbam doda nekaj naključnosti, kar vse skupaj lepo popestri.

Ajda

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40:eTrgovina

SORODNE VSEBINE:
5. 7. 2002Drakkar - Razorblade God / Recenzije
2. 5. 2003Rebellion - Born A Rebel / Recenzije
1. 4. 2003Lordi - Get Heavy / Recenzije
22. 11. 2002Running Wild - The Brotherhood Live / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška