RECENZIJE

19. 9. 2001
Hades - Damnation
Metal Blade, 2001
Hades, tokrat s sedmim studijskim albumom in tretjim za Metal Blade, ter nekaj spremembami v zasedbi glede na prejšnjega The Downside. K bandu se je vrnil originalni basist Jimmy Schulman, Ron Lipnicki je njihov novi bobnar.
Tudi z Damnation se Hades držijo svojega sloga, ki pa seveda doživlja nekaj malenkostnih evolucijskih sprememb. Njihov power metal je v popolnoma ameriškem slogu (jasno, od tam so fantje tudi doma), do neke mere tudi progresiven. Ostri in težki riffi med seboj običajno nepovezani, vendar pa za to, da je glasba tekoča, poskrbi lepo potekajoč, za ameriški power metal tipičen vokal, ki iz srednje višine kakšne verze dokonča z višjim glasom. Bobnanje je pestro, z dogajanjem, vendar se mi zdi, da je na določene trenutke malo preveč mlatenja po činelah. Na določenih delih kakšno stvar tudi malo zakomplicirajo, kdaj morda celo po nepotrebnem. Sem sodijo tudi težki in turobni deli, ki dajejo občutek, da so na plošči samo zato, da zavirajo dogajanje.
Na Damnation se srečujejo moderni in tradicionalni elementi, tudi z dodatkom takšnih, ki jih morda ne bi pričakovali. Poleg tega ima njihov slog skozi ploščo dovolj variacij, da razbije monotonost. Nasplošno je Damnation dokaj tipičen izdelek ameriškega power metala in dovolj zanimiv, da si morda z njim Hades prislužijo malenkost več zaslužene pozornosti.

Matija

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: www.dom.si.
SORODNE VSEBINE:
6. 8. 2002Eidolon - Coma Nation / Recenzije
25. 9. 2003Dreams Of Damnation / Novice
14. 4. 2004Nasty Savage - Psycho Psycho / Recenzije
6. 3. 2006Torture Killer - Swarm! / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
25. 3. 2019
Rapture, Violent Definition
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
26. 3. 2019
Rotten Sound, Implore
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
27. 3. 2019
Crypt Trip
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
27. 3. 2019
Septicflesh, Krisiun, Diabolical, Xaon
Orto Bar, Ljubljana
28. 3. 2019
Incantation, Defeated Sanity, Skinned
Viper Room, Dunaj, Avstrija
29. 3. 2019
Higher On Maiden
Orto Bar, Ljubljana