RECENZIJE

19. 9. 2001
Hades - Damnation
Metal Blade, 2001
Hades, tokrat s sedmim studijskim albumom in tretjim za Metal Blade, ter nekaj spremembami v zasedbi glede na prejšnjega The Downside. K bandu se je vrnil originalni basist Jimmy Schulman, Ron Lipnicki je njihov novi bobnar.
Tudi z Damnation se Hades držijo svojega sloga, ki pa seveda doživlja nekaj malenkostnih evolucijskih sprememb. Njihov power metal je v popolnoma ameriškem slogu (jasno, od tam so fantje tudi doma), do neke mere tudi progresiven. Ostri in težki riffi med seboj običajno nepovezani, vendar pa za to, da je glasba tekoča, poskrbi lepo potekajoč, za ameriški power metal tipičen vokal, ki iz srednje višine kakšne verze dokonča z višjim glasom. Bobnanje je pestro, z dogajanjem, vendar se mi zdi, da je na določene trenutke malo preveč mlatenja po činelah. Na določenih delih kakšno stvar tudi malo zakomplicirajo, kdaj morda celo po nepotrebnem. Sem sodijo tudi težki in turobni deli, ki dajejo občutek, da so na plošči samo zato, da zavirajo dogajanje.
Na Damnation se srečujejo moderni in tradicionalni elementi, tudi z dodatkom takšnih, ki jih morda ne bi pričakovali. Poleg tega ima njihov slog skozi ploščo dovolj variacij, da razbije monotonost. Nasplošno je Damnation dokaj tipičen izdelek ameriškega power metala in dovolj zanimiv, da si morda z njim Hades prislužijo malenkost več zaslužene pozornosti.

Matija

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: www.dom.si.
SORODNE VSEBINE:
11. 9. 2007Anterior - This Age of Silence / Recenzije
20. 5. 2011Ghost - Opus Eponymous / Recenzije
28. 8. 2002Cattle Decapitation - To Serve Man / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
17. 6. 2019
Uada, Panzerfaust
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
17. 6. 2019
Ingested, Dethrone the Corrupted, Maskardh
Orto Bar, Ljubljana
18. 6. 2019
Keep of Kalessin, Nytt Land, Shade Empire, Skinned
Orto Bar, Ljubljana
20. 6. 2019
Cannibal Corpse
Boogaloo, Zagreb
21. 6. 2019
Vratolom 2019
Letni kino ob Škalskem jezeru, Velenje
22. 6. 2019
Red Fang
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška