Na današnji dan
2014
Primordial izdajo osmi plošček Where Greater Men Have Fallen
NAGRADNE IGRE
Traja do: 22. 11. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

11. 4. 2002
Eternal Tears Of Sorrow - A Virgin And A Whore
Spinefarm /Drakkar, 2002
Ob prvem kontaktu z novo plošče Eternal Tears Of Sorrow sem bil nemalo presenečen. Finci so na A Virgin And A Whore zelo opazno spremenili svoj stil in nekako sledijo preobrazbi, ki smo jo lahko videli že pri Dark Tranquility in Sentenced. Prejšnji album je bil narejen še zelo pod vplivom švedskega melodičnega death metala, sedaj pa so svoj glasbeni spekter zelo razširili. Mogoče komu to ne bo najbolj všeč, a dejstvo je, da so šli s tem v svojo smer in ne zvenijo več tako podobno ostalim bandom kot v preteklosti.
To se močno sliši že pri uvodnem komadu Aurora Borealis, ki ga zaznamujejo nenavadne, skoraj popovske klaviature. Nasploh so klaviature v ospredju na večjem delu plošče in imajo zelo pomembno vlogo. Čeprav na prvi pogled zvenijo zelo enostavno, občutek vara. Klaviaturist Pasi je odličen klaviaturist, ki ob tem, da skrbi za melodičnost, s klaviaturami ustvarja tudi posebno atmosfero.
Melodične ostajajo tudi kitare, a te so sedaj mirnejše, bolj heavy metalske kot na Chaotic Beauty. V baladi The River Flows Frozen je veliko celo akustičnih kitar, ki na trenutke vlečejo na latino. V prvem delu te in naslednje The Last One For Life je prisoten čist moški vokal, drugače pa seveda lahko slišimo Alttijev zelo surov vokal, ki ostaja enak, kot smo ga bili vajeni.
Moram reči, da sem se sedaj že navadil na nove Eternal Tears Of Sorrow in mislim, da se bo tudi večina tistih, ki so vam bili všeč že prej. Mogoče vam bo lažje, če začnete ploščo poslušati z zelo dobro Accept priredbo Sick, Dirty And Mean, ki je najudarnejša pesem albuma.

Matjaž

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: eTrgovina
SORODNE VSEBINE:
5. 2. 2001Ablaze My Sorrow / Novice
15. 5. 2009Eternal Tears Of Sorrow / Novice
31. 8. 2012Eternal Rest / Novice
1. 10. 2000Saxon - Unleash The Beast / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
28. 11. 2020
Jarboe feat. Peter Emerson Williams
Menza Pri Koritu, Metelkova, Ljubljana
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija