RECENZIJE

1. 10. 2000
Edenbridge - Sunrise In Eden
Massacre Records, 2000
V zadnjem času čedalje bolj popularna sladica “Metalski kolačič” je od sedaj naprej na voljo tudi v lični embalaži avstrijskega proizvajalca Edenbridge, prodajajo pa po devet kolačičev skupaj. Primerjamo jo lahko s slaščičarskimi mojstrovinami mojstrov kot so Nightwish ali Theatre Of Tragedy, vendar je jasno opazno, da so Edenbridge kolačiči pripravljeni po izvirnem receptu.
Pri analizi sestavin smo naleteli na dobršen del simfonike, melodične, lahke kitare, na določene trenutke udarne bobne, svoj okus pa sladici daje predvsem visok, speven, razgiban ženski vokal. Prisotnost pomirjeval ni bila ugotovljena, vsebujejo sicer poživila, vendar v manjših količinah. Sladica vsebuje tudi lepo število začimb: od klasike, rocka do celo manjše količine popa.
Konzumiranje Edenbridge kolačičev poteka počasneje kot denimo tistih od Nightwish, recept za dekoracijo pa spominja na izdelke progresivnih in sodobnih speed metalskih pekov. Že ob prvem grižljaju je opazno, da so kolačiči narejeni kvalitetno in dovršeno, kar zahteva veliko spretnost slaščičarjev. Pogrešam edino kaj več konkretnega testa. Zaradi velike mere simfonike se lahko zgodi, da se zatakne med zobmi (predvsem če nosite zobno protezo). Vseh devet kolačev v škatli ima podoben okus, najmočnejšega pa denimo Cheyenne Spirit. Diabetikom priporočam kolač Take Me Back ali Forever Shine On.
Novo živilo je bilo tudi testirano na podganah in ljudeh. Ne prvi ne slednji po zaužitju niso kazali nenavadnih znakov obnašanja. Opaziti ni bilo depresije ali nagnjenosti k samomoru. Zaznati je bilo pomirjenost in sproščenost, niti en testni osebek pa ni postal agresiven.
Kolačiči Edenbridge so nedvomno popestrili metalsko slaščičarsko ponudbo, vendar se lahko zgodi, da bodo za marsikateri okus premalo hranljivi ali celo presladki. Presodite sami, upoštevajte pa, da so za zdravo prehrano zrezki, pice, burek, hamburgerji, kebab in pečenke nenadomestljivega pomena.

Matija
SORODNE VSEBINE:
28. 3. 2017Infernal Tenebra - As Nations Fall / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
25. 5. 2020
ODPOVEDANO! Rammstein
Wörthersee Stadion, Celovec, Avstrija
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota