RECENZIJE

3. 1. 2001
Drakkar - Gemini
Dragonheart/Audioglobe, 2000
Glede na letošnje albume, ki so jih izdali italijanski power/heavy metal bandi bi človek mislil, da je pri njih uzakonjeno delati konceptualne albume z zgodovinsko, srednjeveško tematiko. Drakkar tega ˝zakona˝ niso kršili in posneli album z zgodbico o vojnih pohodih zlobnega Kamena, ki je hotel zavzeti celoten otok Alteria. Pri tem pa mu je pomagal mladi bojevnik Slayn. Dovolj o tem. Nadaljevanje zgodbe si lahko preberete v CD-ju.
Drakkar so s prejšnjim albumom Quest For Glory, ki je poln melodičnih himen in epov, pokazali, da znajo delati zelo dobro glasbo. Tokrat moram reči, da sem bil po prvem poslušanju plošče kar malo razočaran, vendar se je sedaj, po večkratnem poslušanju izkazalo, da je Gemini spodoben naslednik prvenca Quest For Glory. Na plošči prevladujejo lepo grajene skladbe srednjega tempa, s primerno dozo melodičnih kitarskih solaž, double-bassa in tokrat tudi klaviatur (imajo novo članico, klaviaturistko). Rekel bi tudi, da so se tokrat bolj približali tradicionalnemu britanskemu heavy metalu, čeprav je v ospredju še vedno zelo razpoznavni power italijanski zvok.
Med samimi pesmimi ni kakšne, ki bi posebej izstopala. Omenil bi mogoče Soldiers Of Death, The Climb, Dragonship in pa malce hitrejšo The Secret.
Pevec Luca Capellari pa je postal že kar nekakšen ˝zaščitni znak˝ banda. Pa ne zaradi kakšnih posebnih vokalnih sposobnosti (ne rečem, da ni dober pevec), ampak predvsem zaradi njegove izgovorjave, saj včasih res ne veš, kaj in v katerem jeziku poje. Vendar se mi vseeno zdi, da je opaziti majčken napredek glede na prvo ploščo.

Matjaž

Album je posodila trgovina Müller. Lahko ga kupite v Ljubljani na Čopovi 40: www.dom.si
SORODNE VSEBINE:
5. 7. 2002Drakkar - Razorblade God / Recenzije
25. 7. 2005Mesmerize - Stainless / Recenzije
8. 9. 2015Dragonheart / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška