RECENZIJE

13. 2. 2019
Degress - Imperfect Hell
samozaložba, 2018

»Degress – to go backwards or lose one's higher ranking.«

Ime banda je takoj za naslovnico izdaje ena izmed prvih stvari, ki pritegne bodočega poslušalca. Je neke vrste ljubezen na prvi pogled. Lahko smo ob spoznanju celote razočarani, lahko pozitivno presenečeni, saj nam je prvi vtis skrival bistvo, ali pa dobimo točno to, kar smo želeli. Sveži adelsberški Degress so s svojim imenom in imenom njihovega dema Imperfect Hell zadeli svoje bistvo in vas nikakor ne zavajajo.

Blasfemični black/thrash trio vključuje dva starca, Leva (kitara) in Veprousa (bobni in vokal, ex-Kripl), ter mladeniča na basu, z imenom Jan (ex-Pungert). Skupina je aktivna kakšno leto, špilov imajo bolj malo, se pa lahko pohvalijo z izletom v Linz, kjer so nastopili ob strani ljubljanskih Hellsword.

V poplavi dolgočasnih slovenskih bandov vseh zvrsti imam v rokah demo, izdan na kaseti, ki je izšel v prvi polovici decembra, vsebuje pa šest komadov. Z njim je čisto vse narobe, kar mora biti za dober demo posnetek. Aura Noir/Venom navdahnjeni riffi s pridihom čistega kaosa in malo panka zelo lepo zvenijo na šumeči kitari, zadušeni neenakomerni bobni, ki pustijo komadom do sape, pa variirajo med blasti in d-beatom. Včasih presekajo s kakšno rušilno dvojno in prehodi, ki niso komplicirani, ampak mi iz neznanega razloga ugajajo. Bas kljub demo posnetku na mojih poceni zvočnikih lepo podira vse na njegovi poti. Drži se kitare, ampak s tem ni čisto nič narobe.

Za lepo češnjico na vrhu torte se oglasi Veprous, ki s svojim rezkim, vreščečim vokalom spodbuja poslušalca k otresanju in uničevanju stvari na dosegu roke. Baje ga je posnel na telefonu doma. Lepo je tudi za spremembo slišati slovenska besedila (ki jih tako ali tako ni razumeti kaj preveč), ki lepo sedejo v komad in ne zvenijo prisiljeno. Kar je redkost.

Kot celota je Imperfect Hell nesproducirana svinjarija, ki že na posnetkih zveni čudovito, ampak zares zaživi šele v živo.

Upajmo, da bomo več slišali od tega banda, saj tega tipa metala stare šole v naši deželi primanjkuje. Zakaj bi hodili v korak s časom, če lahko dejansko uživamo v izvajanju in poslušanju naravnost ogabnih kreacij? Mogoče sem pa samo jaz čuden.

Omenjeni demo lahko dobite v digitalni obliki kar na Bandcampu, za kasetke pa bo najbolje direktno kontaktirati skupino preko njenega Facebook profila.

SORODNE VSEBINE:
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
8. 5. 2019
Vltimas - Something Wicked Marches In
Recenzija
3. 5. 2019
Amon Amarth - Berserker
Recenzija
25. 4. 2019
Waste of Space Orchestra - Syntheosis
Recenzija
18. 4. 2019
Aftermath - There is Something Wrong
Recenzija
16. 4. 2019
Mystifier - Protogoni Mavri Magiki Dynasteia
Recenzija
9. 4. 2019
Equipoise - Demiurgus
Recenzija
4. 4. 2019
Luminescence - From Darkness... (EP)
Recenzija
20. 3. 2019
Dream Theater - Distance Over Time
KONCERTI & FESTIVALI
24. 5. 2019
Ambra predstavlja album COR
Orto Bar, Ljubljana
24. 5. 2019
Kramp Fest 2019
Bajer, Godovič
25. 5. 2019
Inciter – Tribute to Metallica
KVŠ Zakon, Vrhnika
25. 5. 2019
Labirinto, Tangled Thoughts of Leaving
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2019
Street Creeps
Zgornja Besnica
25. 5. 2019
Tomcat
Salamander Art, Tržič