RECENZIJE

13. 2. 2019
Degress - Imperfect Hell
samozaložba, 2018

»Degress – to go backwards or lose one's higher ranking.«

Ime banda je takoj za naslovnico izdaje ena izmed prvih stvari, ki pritegne bodočega poslušalca. Je neke vrste ljubezen na prvi pogled. Lahko smo ob spoznanju celote razočarani, lahko pozitivno presenečeni, saj nam je prvi vtis skrival bistvo, ali pa dobimo točno to, kar smo želeli. Sveži adelsberški Degress so s svojim imenom in imenom njihovega dema Imperfect Hell zadeli svoje bistvo in vas nikakor ne zavajajo.

Blasfemični black/thrash trio vključuje dva starca, Leva (kitara) in Veprousa (bobni in vokal, ex-Kripl), ter mladeniča na basu, z imenom Jan (ex-Pungert). Skupina je aktivna kakšno leto, špilov imajo bolj malo, se pa lahko pohvalijo z izletom v Linz, kjer so nastopili ob strani ljubljanskih Hellsword.

V poplavi dolgočasnih slovenskih bandov vseh zvrsti imam v rokah demo, izdan na kaseti, ki je izšel v prvi polovici decembra, vsebuje pa šest komadov. Z njim je čisto vse narobe, kar mora biti za dober demo posnetek. Aura Noir/Venom navdahnjeni riffi s pridihom čistega kaosa in malo panka zelo lepo zvenijo na šumeči kitari, zadušeni neenakomerni bobni, ki pustijo komadom do sape, pa variirajo med blasti in d-beatom. Včasih presekajo s kakšno rušilno dvojno in prehodi, ki niso komplicirani, ampak mi iz neznanega razloga ugajajo. Bas kljub demo posnetku na mojih poceni zvočnikih lepo podira vse na njegovi poti. Drži se kitare, ampak s tem ni čisto nič narobe.

Za lepo češnjico na vrhu torte se oglasi Veprous, ki s svojim rezkim, vreščečim vokalom spodbuja poslušalca k otresanju in uničevanju stvari na dosegu roke. Baje ga je posnel na telefonu doma. Lepo je tudi za spremembo slišati slovenska besedila (ki jih tako ali tako ni razumeti kaj preveč), ki lepo sedejo v komad in ne zvenijo prisiljeno. Kar je redkost.

Kot celota je Imperfect Hell nesproducirana svinjarija, ki že na posnetkih zveni čudovito, ampak zares zaživi šele v živo.

Upajmo, da bomo več slišali od tega banda, saj tega tipa metala stare šole v naši deželi primanjkuje. Zakaj bi hodili v korak s časom, če lahko dejansko uživamo v izvajanju in poslušanju naravnost ogabnih kreacij? Mogoče sem pa samo jaz čuden.

Omenjeni demo lahko dobite v digitalni obliki kar na Bandcampu, za kasetke pa bo najbolje direktno kontaktirati skupino preko njenega Facebook profila.

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
21. 3. 2019
Sólstafir
Kino Šiška, Ljubljana
21. 3. 2019
Omega Sun, Son Of Cain
Hangar Bar, Izola
21. 3. 2019
KoD: Dickless Tracy, Morbid Creation
Orto Bar, Ljubljana
22. 3. 2019
Cowboys From Hell z gosti
Center mladih Koper
22. 3. 2019
Battle of Bands: Sketne, Chatte Noire, Fresh In The Middle, Imperij
Klub Jedro, Medvode
22. 3. 2019
Metal March Maribor Fest vol. 2
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor