RECENZIJE

27. 10. 2007
CrashDiet - The Unattractive Revolution
Universal, 2007
Švedi CrashDiet so se skoraj tri leta po prvencu in smrti glavnega avtorja in pevca Davea Lepparda, predstavljajo z novim frontmanom Olliverjem H. Twistedom in drugim studijskim izdelkom, The Unattractive Revolution.
Že na prvo žogo je jasno, da so fantje poizkusili poustvariti prvenec Rest in Sleaze; to pa brez gonilne sile Davea Lepparda pač ne gre. Komadi zvenijo kot da bi bili napisani za prveec, pa se niso uvrstili nanj, saj so povečini res drugorazredni. Olliverjevemu vokalu niso pustili lastne osebnosti, temveč so ga v želji, da bi zvenel čimbolj podobno pokojnemu Daveu, spustili čez toliko filtrov, da zveni kot križanec med Def Leppard in Sex pistols/ Mötley Crüe.
Edini komad na plošči, ki se mi je zares takoj usedel v uho in je vreden slovesa skupina je Falling Rain, XTC Ovedrive pa se mi zdi kot zelo neposrečen brat komada The Miracle s prve plošče.
Na mlade Švede je bil po prvencu, ki ima v undergroundu izjemen kultni status, vršen izjemen pritisk in na žalost so mu podlegli. Fantje se bodo morali sprijazniti, da prvotne gonilne sile banda ni več in da ne gre kopirati preteklosti, temveč najti novo identiteto, česar so sigurno sposobni. Z The Unattractive Revolution (izjemno primeren naslov, če prav pomislim) so sicer pokazali da so živi, ampak do vrnitve statusa, kakršnega so imeli z Daveom, jim manjka ogromno.

Grega
SORODNE VSEBINE:
20. 6. 2013Revolution Harmony / Novice
29. 7. 2010Revolution Renaissance / Novice
29. 5. 2008Revolution Renaissance / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška