RECENZIJE

27. 10. 2007
CrashDiet - The Unattractive Revolution
Universal, 2007
Švedi CrashDiet so se skoraj tri leta po prvencu in smrti glavnega avtorja in pevca Davea Lepparda, predstavljajo z novim frontmanom Olliverjem H. Twistedom in drugim studijskim izdelkom, The Unattractive Revolution.
Že na prvo žogo je jasno, da so fantje poizkusili poustvariti prvenec Rest in Sleaze; to pa brez gonilne sile Davea Lepparda pač ne gre. Komadi zvenijo kot da bi bili napisani za prveec, pa se niso uvrstili nanj, saj so povečini res drugorazredni. Olliverjevemu vokalu niso pustili lastne osebnosti, temveč so ga v želji, da bi zvenel čimbolj podobno pokojnemu Daveu, spustili čez toliko filtrov, da zveni kot križanec med Def Leppard in Sex pistols/ Mötley Crüe.
Edini komad na plošči, ki se mi je zares takoj usedel v uho in je vreden slovesa skupina je Falling Rain, XTC Ovedrive pa se mi zdi kot zelo neposrečen brat komada The Miracle s prve plošče.
Na mlade Švede je bil po prvencu, ki ima v undergroundu izjemen kultni status, vršen izjemen pritisk in na žalost so mu podlegli. Fantje se bodo morali sprijazniti, da prvotne gonilne sile banda ni več in da ne gre kopirati preteklosti, temveč najti novo identiteto, česar so sigurno sposobni. Z The Unattractive Revolution (izjemno primeren naslov, če prav pomislim) so sicer pokazali da so živi, ampak do vrnitve statusa, kakršnega so imeli z Daveom, jim manjka ogromno.

Grega
SORODNE VSEBINE:
25. 9. 2001Kreator - Violent Revolution / Recenzije
22. 6. 2011Revolution Hazy / Novice
9. 10. 2009Revolution Renaissance / Novice
15. 4. 2008Revolution Renaissance / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
12. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ippodromo del Visarno, Firence, Italija