RECENZIJE

29. 7. 2005
As I Lay Dying - Shadows Are Security
Metal Blade/Panika Records, 2005
Znan kot eden najbolj delavnih bandov v ZDA (poglejte si sezname turnej), so As I Lay Dying vseeno našli čas za snemanje tretje plošče.
Petinštirideset minut prvovrstnega melodičnega death metala, seveda s švedskimi vplivi, vendar z razliko – oni to počnejo že od samega začetka in imajo brutalen vokal. Nekako spominja na Darkest Hour ali pa stare In Flames, tukaj (razen v enem delu) ne boste našli clean vokalov. CD je na srečo bolj usmerjen v glasbo kot celoto in kljub mojstrskim solažam in harmonijam vseeno nimaš občutka dokazovanja, da so jim švedski bandi No. 1. Bobni so resnično dobri, kar se tiče tričetrtinskih ritmov, pedali znajo, kaj se pravi slediti ritem delom. Besedila so resnično globoko izpovedna, vsa stvar je dosti ovita v žalost, kar se izražanja občutkov tiče. Vokal je kot že rečeno usmerjen predvsem v kruljačino, tu pa tam najdete kakšen krik – v tem stilu spominja na J. D. Leecha iz Kill Switch Engage. Vse skupaj je prehitro mimo – priporočljivo za dneve, ko ste utrujeni ali žalostni. Limited edition bo vseboval še bonus DVD.
Majhen plus za Metal Blade, čeprav še daleč od tega... No, vsaj As I Lay Dying kažejo, da ni ves metalcore oziroma novodobni melodični death trenutna modna muha. The truth of my perception...

Ivan
SORODNE VSEBINE:
6. 7. 2004Vomitory - Primal Massacre / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana