RECENZIJE

9. 7. 2003
As I Lay Dying - Frail Words Collapse
Metal Blade, 2003
Eksperimentiranje in mešanje slogov utegne biti kočljiv posel. Lahko uspe ali propade na celi črti. Druga plošča Kalifornijcev As I Lay Dying nakazuje na to, da so fantje na pravi poti.
Frail Words Collapse na prvi posluh deluje kot nekoliko brutalnejši melodični death metal, kaj hitro pa najdete močne vplive raznih zvrsti, od hard core-a, nu-metala do industriala. Vokal bi poimenoval kot nekaj med melodičnim death metalom in hard core-om, kitarista se odlično dopolnjujeta, njuna ponudba obsega vse od ostrih riffov do melodičnih delov. Bobnar je zgodba zase – njegovo lomljenje ritmov povrh vsega tudi paše v koncept glasbe As I Lay Dying. Čisti vokal in ambientalni deli samo še izboljšajo končni rezultat.
Vseh dvanajst komadov je med seboj prepoznavnih, vsak je nekoliko samosvoj – od tistih z melodičnimi deli kot so The Beginning, Elegy, Collision, 94 Hours, industrialno obarvanih A Thousand Steps ali The Pain Of Separation, ali počasnejših kot je Behind Me Lies Another Soldier. Song 10 sodi v kategorijo prav posebne interpretacije balade.
As I Lay Dying se ne izogibajo nobenih vplivov. Sliši se, da glasbo pišejo iskreno in spontano, neobremenjeni s pričakovanji, zvrstmi in trendi. Frail Words Collapse tako doseže oceno zelo dobre plošče.

Matija
SORODNE VSEBINE:
15. 5. 2006If Hope Dies - Life In Ruin / Recenzije
KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
12. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ippodromo del Visarno, Firence, Italija