NOVICE

8. 3. 2019

Sobotne vstopnice za letošnji Metal Weekend, ki bo 26. in 27. aprila v klubu Trainstation SubArt v Kranju, so že na voljo v predprodaji in jih lahko naročite preko spletne strani Subart.si.

Drugi dan metalskega druženja bodo v okviru evropske turneje v Kranju nastopili Suffocation, Belphegor, God Dethroned, Nordjevel in DarkRise, nastopajoči za petek pa naj bi bili najavljeni kmalu.

8. 3. 2019

Vu Garde iz Celovca bodo danes ob dnevu žena nastopili v klubu Hard Place v Zagrebu, v sklopu koncertnega cikla Stoner Boner pa 19. aprila skupaj s Sloanwall in Veuve prihajajo tudi v Koper.

Skupino vodi izjemna pevka Melanie, ki jo spremljata Sven na kitari in Stephan na bobnih. Njihova glasba je odlična mešanica različnih stilov - od stonerja, preko blues rocka, do hard rocka 70-ih in psihedelije. V vsakem primeru gre za edinstven in zanimiv band, ki je vsekakor vreden ogleda. Sami o sebi pravijo: »Dramatičen glas, potresna melodija in grenko-sladki priokus udarnega ritma. Ljubezen, strast, ogenj. To so orožja, s katerimi se borimo Vu Garde! Lahko temu rečete stoner, sludge, doom, psych, blues ali heavy rock, mi svojo glasbo imenujemo preprosto "musketeer doom", poln puščavskega prahu in začaranih napovedi.«

Potrjeni koncertni datumi:
 8. 3. Hard Place, Zagreb, Hrvaška
22. 3. Music-House, Gradec, Avstrija
23. 3. Mammut Bar, Celovec, Avstrija
12. 4. S8 Underground Club, Budimpešta, Madžarska
19. 4. Center mladih Koper
21. 4. Zauberberg, Passau, Nemčija
25. 5. Kramladen, Dunaj, Avstrija

8. 3. 2019

Srbski death/thrash manijaki Infest bodo prihodnji mesec izdali novi 7" EP z naslovom Under The Sign Of Legion. Skupina je za naslovno skladbo nedavno posnela tudi videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj.8. 3. 2019

Legende ameriškega metaliziranega hardcora Ringworm predstavljajo naslovno skladbo prihajajočega osmega studijskega albuma Death Becomes My Voice, ki bo izšel 3. maja pri založbi Relapse Records. Za miks novega albuma je poskrbel Taylor Young (Nails, Twitching Tongues, Cannabis Corpse), medtem ko so za mastering poskrbeli v studiu Audiosiege (Integrity, Full Of Hell, Iron Reagan).

Tracklista je sledeča:
Death Becomes My Voice
Carnivores
Acquiesce
Do Not Resuscitate
Dead To Me
The God Of New Flesh
I Want To Tear The World Apart
Dying By Design
Separate Realities
Let It Burn
Final Division
I Hide In You (Bonus Track)
I'm Not Right (Bonus Track)

8. 3. 2019

Švedski heavy rockerji Deville so objavili videospot za skladbo Pigs With Gods z istoimenskega aktualnega studijskega izdelka, ki je izšel jeseni pri založbi Fuzzorama Records.

Skupina ta vikend pričenja z evropsko turnejo, v okviru katere bo med drugim gostovala tudi 12. 3. v Salzburgu (Rockhaus) in 19. 3. v Linzu (Stadtwerkstatt).

8. 3. 2019

The Well so razkrili skladbo Sabbah z novega studijskega albuma z naslovom Death And Consolation, ki bo izšel 26. aprila pri založbi RidingEasy Records.

8. 3. 2019

Francozi Dust In Mind so objavili videospot za skladbo Another Dimension, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu z naslovom From Ashes To Flames.

Dust In Mind so trenutno na evropski turneji s skupinama Infected Rain in Klogr, v okviru katere bodo najbližje našim krajem nastopili jutri v Milanu (Blue Rose Saloon) in 13. 3. v Münchnu (Backstage).

8. 3. 2019

Enforcer so presenetili svoje špansko govoreče oboževalce, saj bo njihov novi album Zenith, ki je bil v originalu napisan in posnet v angleškem jeziku, na voljo tudi v španščini. Tukaj si lahko ogledate besedilni video za otvoritveno skladbo Die For The Devil, ki se v novi različici imenuje Muere Por El Diablo.

Spisek skladb v španščini je naslednji:
Muere Por El Diablo
Zenith Del Sol Negro
Voy A Encontrarte
Ecos
El Fin De Un Universo
Navego
Mil Anos En Las Sombras
Rendido Al Trueno Infernal
Por Siempre Seguimos La Oscuridad
Oda A La Muerte

8. 3. 2019

Spodaj si lahko ogledate videospot za skladbo Womb Ov Thorns s prihjajajočega albuma nizozemskih death metalcev AntropomorphiA z naslovom Merciless Savagery, ki izide 5. aprila pri založbi Metal Blade Records.8. 3. 2019

Italijanska stoner rock zasedba Oreyeon predstavlja novi single Ode To Oblivion z istoimenskega albuma, ki izide 15. marca pri založbi Heavy Psych Sounds.

8. 3. 2019

The Treatment predstavljajo videospot za single Hang Them High s prihajajočega petega studijskega albuma z naslovom Power Crazy, ki bo izšel 22. marca pri založbi Frontiers Music Srl. To bo tudi prvi album britanske hard rock zasedbe, na katerem sodeluje novi vokalist Tom Rampton.

Tracklista je sledeča:
Let's Get Dirty
Rising Power
On The Money
Bite Back
Luck Of The Draw
Hang Them High
Scar With Her Name
King Of The City
Waiting For The Call
Laying It Down
The Fighting Song
Falling Down

8. 3. 2019

Northless so v svoje vrste sprejeli novega bobnarja Jeffa Nicholasa (Lungs, ex-In Defence).

8. 3. 2019

Doom/stoner metal zasedba Lunar Tomb iz Nashvilla v Tennesseeju je objavila videospot za single Hash Cauldron, ki se nahaja na njihovem aktualnem EP-ju Mourning Attire.
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
18. 4. 2019
Aftermath - There is Something Wrong
Recenzija
16. 4. 2019
Mystifier - Protogoni Mavri Magiki Dynasteia
Galerija
15. 4. 2019
Avven / Tears of Kali
Galerija
14. 4. 2019
Pero Defformero
Recenzija
9. 4. 2019
Equipoise - Demiurgus
Reportaža
5. 4. 2019
Sólstafir
Recenzija
4. 4. 2019
Luminescence - From Darkness... (EP)
Galerija
3. 4. 2019
Higher on Maiden
KONCERTI & FESTIVALI
18. 4. 2019
Domorodi četrtki: Inhibis – odpade!
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
18. 4. 2019
KoD: Simptomi
Orto Bar, Ljubljana
18. 4. 2019
Mednarodna konferenca na temo black metala
Moderna galerija, Ljubljana
18. 4. 2019
Sleep, Cojones
Kino Šiška, Ljubljana
19. 4. 2019
Rat Cage, Zabojnik, Pakt
MKNŽ, Ilirska Bistrica
19. 4. 2019
Void, Lack and Destruction: Ater Era, Ways of a Heretic
Menza pri koritu, Metelkova, Ljubljana