NOVICE

9. 4. 2019

Vulvathrone, Morywa in Reach so prvi potrjeni bandi za peti festival Vratolom, ki se bo odvijal 21. in 22. junija v letnem kinu ob Škalskem jezeru.

9. 4. 2019

Nova potrjena skupina za letošnji Tauerngold Festival, ki se bo 26. in 27. julija odvijal v bližini Salzburga, je ljubljanska doom metal zasedba Mist.

9. 4. 2019

Nemesis predstavljajo sveži videospot za skladbo z naslovom Dead End.

Beograjska ženska melodic death metal zasedba bo 15. 6. gostovala na metal pikniku v okviru uradnega preddogodka Exit Festivala, ki se bo odvijal v sodelovanju z Ostrigino Metalurgijo na letnem vrtu kluba Pri Rdeči Ostrigi v Škofji Loki. Na metal pikniku bodo nastopile tudi domače skupine EruptionMoshead in Morbid Creation.

9. 4. 2019

Album Best Wishes NYHC zasedbe Cro-Mags bo letos dopolnil 30 let in v počastitev te obletnice se nekdanji vokalist/basist Harley Flanagan odpravlja na turnejo, na kateri bo zaigral najboljše skladbe z Best Wishes, pa seveda tudi druge iz celotne kariere Cro-Mags. Kot se lahko vidi iz najave Harleyjeve turneje, je še vedno v stalnem sporu z Johnom Josephom glede imena. Nedavno je zapisal: »Na turneji ob 30-letnici albuma Cro-Mags Best Wishes bom nastopal pod imenom Cro-Mags. Sem lastnik blagovne znamke Cro-Mags in Cro-Mags je moje življenje. Leta 1981 sem ustvaril ime Cro-Mags, 1982/83 sem posnel prve demo posnetke, za katere sem napisal vso glasbo in odigral vse inštrumente, še preden so se mi pridružili Parris, John, Mackie ali Doug. Od takrat naprej sem Cro-Mags! Nastopam, prodajam svojo glasbo in merch že od leta 1984. Jaz sem CRO-MAGS! Sem avtor in/ali soavtor vseh pesmi Cro-Mags, ki so bile kdajkoli napisane, tako glasbe kot besedila. Tega nihče drug ne more reči in sem tudi edina oseba, ki je igrala prav na vseh albumih Cro-Mags. Nihče drug tega ne more reči; NIHČE. V počastitev 30. obletnice Best Wishes vam bom zaigral set z izborom najboljšega z albuma kot tudi drugih pesmi z Age Of Quarrel, Alpha Omega, Revenge in Cro-Mags 2016. Ter nekaj povsem novih pesmi. Veselim se že srečanja z vami!«

Najbližje Sloveniji bomo Harleyjevo verzijo Cro-Mags lahko videli in slišali 4. 10. v Gradcu, kar bo obenem tudi njihov edini datum v Avstriji v sklopu turneje.

9. 4. 2019

Enforcer predstavljajo besedilni video za skladbo Searching For You s prihajajočega albuma z naslovom Zenith, ki bo izšel 26. aprila pri Nuclear Blast Records.

9. 4. 2019

Sworn Enemy so objavili videospot za skladbo Coming Undone, drugi single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gamechanger, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi M-Theory Audio.9. 4. 2019

DevilDriver se jeseni odpravljajo na evropsko turnejo. Najbližje nam se bodo ustavili 19. septembra v Areni na Dunaju, ne pozabimo pa, da za konec leta pri založbi Napalm Records obljubljajo tudi izdajo novega albuma.

9. 4. 2019

Ameriškim progresivnim metalcem Oceans Of Slumber so se nedavno pridružili trije novi člani - basist/vokalist Semir Özerkan (Nahaya), kitarist Jessie Santos (Shattered Sun, An Eater's Curse) in kitarist/vokalist Alexander Lucian (Abhorrent Affliction).

Oceans Of Slumber bodo skupaj s Aeonian Sorrow spremljali Swallow The Sun na njihovi prihajajoči evropski turneji, ki se prične konec meseca, najbližje našim krajem pa se bodo skupine ustavile 27. 4. v Milanu (Club Legend) in 10. 5. na Dunaju (Viper Room).

9. 4. 2019

Electric Boys predstavljajo besedilni video za single Gone Gone Gone z novega studijskega albuma z naslovom The Ghost Ward Diaries, ki bo izšel 23. novembra pri založbi Mighty Music. Omenjena skladba se nahaja tudi na istoimenskem 12" EP-ju.

9. 4. 2019

Pristine so objavili besedilni video za skladbo Aurora Skies z novega studijskega albuma Road Back To Ruin, ki bo izšel 19. aprila pri založbi Nuclear Blast Records.

9. 4. 2019

Hell Fire so posneli videospot za skladbo On The Loose z najnovejšega albuma z naslovom Mania, ki je izšel konec marca pri založbi RidingEasy Records.
9. 4. 2019

Finski progresivci Palehørse so objavili skladbo Less Than A Ghost s samonaslovljenega debitantskega albuma, ki je pravkar izšel pri založbi Indie Recordings.

Tracklista je sledeča:
Dead Wrong
Pale Horse
The Passenger
Darken Waters
Catalyst
Catharsis
Odious
Less Than A Ghost
Omnivore
Quicksand

9. 4. 2019

Kanadska metalcore zasedba Obey The Brave je objavila videospot za novo skladbo, ki nosi naslov No Apologies.

Obey The Brave bodo kmalu na evropski turneji s skupinami Rise Of The Northstar, Obey The Brave, Fit For A King in Alpha Wolf, v okviru katere bodo najbližje našim krajem nastopili 17. 4. v Münchnu (Backstage).

9. 4. 2019

Ameriški melodični death metalci Inferi so objavili skladbo The Warrior's Infinite Opus s prihajajočega albuma The End Of An Era | Rebirth, ki bo izšel ta petek pri založbi The Artisan Era. Gre za na novo posneto verzijo njihovega albuma The End Of An Era iz leta 2009.

9. 4. 2019

Novozelandska rock atrakcija Devilskin predstavlja videospot za novi single z naslovom All Fall Down.

9. 4. 2019

Španska stoner rock zasedba Elephant Riders je nedavno izdala novi album z naslovom Risen, ki ga lahko v celoti preverite tukaj.

Risen ponuja naslednje skladbe:
Fire Within
1000 Nails
Faded
Sick Ego
Empress Of The Cult

9. 4. 2019

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Roadkill s prihajajočega debitantskega albuma avantgardne black metal zasedbe Lice z naslovom Woe Betide You, ki bo izšel 10. maja pri založbi Season Of Mist.

9. 4. 2019

Švicarski rockerji Jack Slamer so objavili videospot za skladbo Turn Down The Light s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 3. maja pri založbi Nuclear Blast Records.
KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2019
Blackoutt
Mladinski center Gornja Radgona
23. 5. 2019
Cutterred Flesh, Poppy Seed Grinder, Blood Up, Maskardh
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
23. 5. 2019
Domorodni četrtki: Monstrumental
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
23. 5. 2019
Electric Octopus, Psihadelični Profesorji Bluesa, Blackoutt
Koncertna dvorana Rog, Ljubljana
24. 5. 2019
Ambra predstavlja album COR
Orto Bar, Ljubljana
24. 5. 2019
Kramp Fest 2019
Bajer, Godovič