NOVICE

14. 4. 2020

Letošnje prvoaprilske novice so bile tri, in sicer:

Jegulja jeseni na turneji s Siddharto

Prihaja Black Virus Over Adelsberg!

Enforcer pripravljajo nov EP

Prvoaprilska pa ni bila novica o Interceptor, ki bodo svojo 30. obletnico namesto v Orto baru praznovali 25. aprila ob 22.30 na drugem programu TV Slovenija, in sicer s predvajanjem njihovega predlanskega nastopa v Šeščah. Fuckoff Commercial festival je prestavljen na jesen.

14. 4. 2020

Dust Collector so posneli video za skladbo Melani z aktualnega EP-ja Lust Connection, ki je izšel septembra lani. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel Gašper Letonja iz skupine The Canyon Observer.14. 4. 2020

Lucifer so ekskluzivno za Sweden Rock Magazine v omejeni nakladi izdali 7" single Fire Up And Ride, ki na B-strani prinaša še skladbo Flanked By Snakes z njihovega aktualnega albuma z naslovom Lucifer III.

14. 4. 2020

Avstrijski black metalci Irdorath so objavili videospot za komad Debaptized, ki bo objavljen na prihajajočem albumu The Final Sin. Ta bo izšel 1. maja pri Art Gates Records.


 


14. 4. 2020

Helstar so podpisali za nemško založbo Massacre Records, pri kateri naj bi proti koncu leta izdali nov studijski album.

Legendarna zasedba iz Houstona v Teksasu, ki jo sestavljajo vokalist James Rivera (Sabbath Judas Sabbath, Distant Thunder, ex-Vicious Rumors, ex-Malice, ex-Thrasher), kitarista Andrew Atwood (The Scourge, ex-Dark Empire) in Larry Barragán (Santa Oscuridad, Eternity Black), basist Garrick Smith (The Scourge) ter bobnar Michael Lewis (Distant Thunder, ex-Outworld), trenutno že dela na novem materialu.

14. 4. 2020

Jenner na ogled ponujajo videospot za skladbo Night Without Dawn, drugi single z novega EP-ja z naslovom The Test Of Time, ki je izšel konec prejšnjega meseca za Infernö Records.
14. 4. 2020

Enslaved nameravajo letos jeseni pri Nuclear Blast Records izdati nov studijski album, ki so ga naslovili Utgard.

Tracklista albuma je sledeča:
Fires In The Dark
Jettegryta
Sequence
Homebound
Utgardr
Urjotun
Flight Of Thought And Memory
Storms Of Utgard
Distant Seasons

14. 4. 2020

Blues Pills predstavljajo videospot za drugi single Low Road s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Holy Moly!, ki bo izšel 19. junija pri založbi Nuclear Blast Records.
14. 4. 2020

Mednarodna atmosferična black metal zasedba Sojourner predstavlja skladbo Fatal Frame, za katero je kitarski solo posnel Jostein Thomassen iz Borknagar. Gre za skladbo z njihovega prihajajočega albuma z naslovom Premonitions, ki bo izšel 8. maja pri založbi Napalm Records.

14. 4. 2020

Pri založbi Prophecy Productions je konec prejšnjega tedna izšel drugi studijski album nizozemske dark rock zasedbe Dool z naslovom Summerland, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.14. 4. 2020

Ameriški grinderji Caustic Wound so konec prejšnjega tedna pri založbi Profound Lore Records izdali studijski prvenec z naslovom Death Posture, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu založbe ali tej povezavi.

14. 4. 2020

Nizozemska blackened heavy metal zasedba The Spirit Cabinet predstavlja videospot za skladbo Devils In The Details s prihajajočega albuma z naslovom Bloodlines, ki izide 24. aprila pri založbi Ván Records.

Bloodlines prinaša naslednje skladbe:
Devils In The Details
In Antique Vortex
Satan The Healer
The Medium In The Mask
Subtle Art Of Sleep Paralysis
The Celestial Intelligencer

V skupini so moči združili vokalist Snake McRuffkin (Urfaust, Meth Assassin), kitarist Johnny Hällström (Grimm, Zwartketterij), basist Erich Vilsmeier (Cirith Gorgor) in bobnar Cromwell Fleedwood (Hooded Priest).

14. 4. 2020

Kanadski hipnotični heavy metal trio Spell je pretekli petek pri založbi Bad Omen Records izdal svoj tretji dolgometražni album Opulent Decay, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.14. 4. 2020

Ameriški atmosferični doom metal trio Witchkiss je na svojem Bandcampu objavil nov single Splitting Teeth s prihajajočega EP-ja z naslovom Transformation, ki bo na voljo 1. maja.

14. 4. 2020

Francoska eterična doom metal zasedba Lethian Dreams se trenutno mudi v studiu, kjer je pričela s snemanjem novega albuma. Njihov zadnji album Red Silence Lodge je izšel leta 2014 pri založbi Orcynia Records.

Lethian Dreams so vokalistka, kitaristka, basistka in klaviaturistka Carline Van Roos (Remembrance, ex-In Somnis), kitarist Matthieu Sachs (Remembrance, Semper Dolens, ex-In Somnis) in bobnar Pierre Bourguignon (ex-Livor Mortis, ex-Absolutus, ex-Grim Landscape).

14. 4. 2020

Feuerschwanz so objavili videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Das Elfte Gebot, ki bo izšel 26. junija pri Napalm Records.
14. 4. 2020

Ameriška death metal zasedba Like Rats, v kateri sodeluje tudi polovica stoner/doom kvarteta High Priest iz Chicaga, je konec preteklega tedna pri Hibernation Release izdala svoj tretji studijski album Death Monolith, ki ga lahko v celoti preverite na založbinem Bandcampu. Album je posnel in zmiksal basist Andy Nelson, medtem ko je bil za mastering zadolžen Brad Boatright (Obituary, Full Of Hell, Tragedy).

KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija