Na današnji dan
2015
Poljaki Neuronia izdajo tretji plošček Under the Same Sky
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

6. 11. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Jesen deželo ovija v meglice in prvi novembrski četrtek bo kot nalašč za blackmetalski obred v Orto Baru.
Prvi se bodo s svojim melodičnim black/death metalom predstavili mladci Samperium iz Tolmina, sledijo Velenjčani Kholn, ki svoj navdih črpajo od kultnih bendov norveške scene, za zaključek koncertnega dela večera se bodo iz idrijskega podzemlja na oder Orta prikradli Valuk in nas popeljali v čas starih Slovanov.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico

6. 11. 2019

Kranjsko društvo KRDM na Bandcampu ponuja v posluh četrto Denktimes kompilacijo. Izšla je ob 10. obletnici ustvarjanja v kranjskem zaklonišču, ki mu v društvu in sodelujoči izvajalci pravijo Plc, zajema pa njihove najnovejše dosežke. Med drugim lahko premierno slišite štiri komade: Didge – Shadows We Carry By Our Side, Mutism – False Sense of Security, Nature – Purge The Waters, GMB – Cube in Kje je Frogi s piri.

Kompilacija sicer zajema komade zasedb oz. izvajalcev Amalgam, Didge, Mutism, Armaroth, Nature, GMB, Neuromancer, Douchean in Ofnana_pesa, ki jih lahko skoraj vse ujamete v živo 16. novembra na letošnjem Plc Festu v TrainStation SubArtu.

Metalce bodo razgreli Armaroth, Nature in Amalgam, rockerji in synth rockerji bodo uživali na Didge in Neuromancer, za plesno noč do jutra pa bosta poskrbela Douchean in Ofnana_pesa.

Pred začetkom glasbenega programa si lahko ogledate še kratek dokumentarec o omenjenem zaklonišču.

6. 11. 2019

Swallow The Sun na ogled ponujajo koncertni video za skladbo Stone Wings, ki je bil posnet na letošnjem John Smith Festivalu na Finskem. Gre za skladbo z njihovega aktualnega albuma When A Shadow Is Forced Into The Light, izdanega v začetku letošnjega leta pri založbi Century Media Records.

Finski melanholičarji Swallow The Sun skupaj s skupinama October Tide in Oceanwake ta petek v okviru evropske turneje z imenom When A Shadow Is Forced Into The Light Tour 2019 – Pt. II prihajajo tudi v ljubljanski Orto Bar. Več o koncertu najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

6. 11. 2019

Berlinski heavy psych doom dvojec Grin, ki ga sestavljata Jan in Sabine Oberg iz skupine Earth Ship, bo 17. januarja pri založbi Crazysane Records izdal svoj drugi studijski album z naslovom Translucent Blades. Tukaj lahko za pokušino že prisluhnete prvi skladbi Helix.

Translucent Blades ponuja naslednje skladbe:
Helix
Orbital Grace
Translucent Blades
Husk
Electric Eye
Holy Grief
Antares
Reviver

6. 11. 2019

Švicarska avantgardna black metal zasedba Schammasch je objavila skladbo A Paradigm of Beauty v obliki videospota, ki ga je izdelal francoski vizualni umetnik in glasbenik Dehn Sora. Po Rays Like Razors je to že drugi single s prihajajočeha albuma Hearts Of No Light, ki bo pojutrišnjem izšel pri Prosthetic Records.

6. 11. 2019

DeWolff se marca prihodnje leto podajajo na evropsko turnejo, na kateri jih bodo kot posebni gostje spremljali rojaki The Grand East. Skupini bosta najbližje našim krajem nastopili 10. 3. v Gradcu (PPC), 12. 3. na Dunaju (Chelsea) in 13. 3. v Münchnu (Backstage).

6. 11. 2019

Neobičajni stoner rock kvartet Stone Priest iz Buffala v ameriški zvezni državi New York, včasih poznan pod imenom Cosmic Shakedown, je prejšni teden izdal svoj drugi album z naslovom Pallor Mortis, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
14. 12. 2019
BD BASH: Armaroth, Decage, Moshead
Klub eMCe plac, Velenje
14. 12. 2019
MetalFiesta vol 1.: Dethrone The Corrupted, Harvest Their Bodies, Silent Generation, Taste Of Plague
MC Pekarna, Maribor
14. 12. 2019
Srd, Maskardh
KVŠ Zakon, Vrhnika
14. 12. 2019
Challenger, Black Ivy
Mladinski center Postojna
14. 12. 2019
Metal Klavnica LIV
MIKK klub, Murska Sobota
14. 12. 2019
Metalurgija I
MalaScena HD, Karlovac, Hrvaška