NOVICE

20. 10. 2020

Kot sedmi band je za Metaljot Raspaljot open air festival, ki bo 2. julija v Laškem, potrjen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert. Organizator je ob najavi zapisal:

»Naslednji potrjen band za Metaljot Raspaljot - open air festival 2021 je odličen avstrijski crossover/thrash metal band Insanity Alert! Skupina je nastala leta 2011, kar pomeni, da bodo naslednje leto obeležili 10 let delovanja! V tem času je skupina izdala 3 studijske albume, igrala na največjih svetovnih metal festivalih, kot so Hellfest, Brutal Assault, Summer Breeze, Obscene Extreme in mnogih drugih. V vseh letih obstoja je skupina počasi, a vztrajno gradila na svojem renomeju in naravnost odličnem odrskem nastopu, kar jih brez dvoma uvršča med največje svetovne crossover/thrash metal bande, kot so S.O.D., Suicidal Tendencies, D.R.I., Nuclear Assault in Municipal Waste. RUN TO THE PIT, MOSH FOR YOUR LIFE!«

20. 10. 2020

V petek je blackened prog/death metal zasedba Siderean, ki je nastala iz Teleport, pri založbi Edged Circle Productions izdala demo Sidereal Evolution v omejeni nakladi 93 kaset. Te dni tudi končuje studijski dolgometražec, ki ga lahko pričakujemo naslednje leto.


20. 10. 2020

Organizator norveškega festivala Inferno Metal Festival se je odločili za vračilo kupnine za vstopnice letošnje odpadle edicije. To bo potekalo na različne načine, vse opcije pa so na voljo vsem imetnikom vstopnic, ki lahko:

  • zahtevajo povračilo celotne kupnine, in sicer od 1. do 31. oktobra;
  • obdržijo vstopnico za obisk festivala naslednje leto in v primeru odpovedi ali nezmožnosti obiska te edicije zaradi restrikcij domače države kasneje zahtevajo vračilo kupnine;
  • donirajo del ali celotno kupnino.

Organizator bo izvedel vračila v domači valuti in ne bo upošteval morebitnih drugih stroškov, ki so nastali ob nakupu, ali nihanj tečajev, zato se lahko zgodi, da ne bo povrnjen točno vplačan znesek. Sicer pa najdete vse informacije v zvezi s povračilom kupnine na uradni srani festivala.

20. 10. 2020

Norveška neofolk zasedba Wardruna je objavila videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma Kvitravn, ki bo njen peti studijski dolgometražec po vrsti. Izšel bo 22. januarja naslednje leto pri založbi Columbia Records in prinaša naslednje skladbe:

Synkverv
Kvitravn 
Skugge
Grá
Fylgjutal
Munin
Kvit hjort
Viseveiding
Ni
Vindavlarljod
Andvevarljod

20. 10. 2020

Evildead na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Word Of God, drugi single s prihajajočega studijskega albuma United $tate$ Of Anarchy, ki izide 30. oktobra pri založbi Steamhammer/SPV.

20. 10. 2020

Francoski death/thrash metal veterani Loudblast so objavili videospot za skladbo The Promethean Fire, prvi single z novega studijskega albuma Manifesto, ki izide 6. novembra pri založbi Listenable Records.

Jedro skupine sestavljata ustanovni član in kitarist/vokalist Stéphane Buriez ter bobnar Hervé Coquerel, katerima sta se pridružila še dva nova člana, Frédéric Leclercq (Kreator, Sinsaenum, ex-Dragonforce) na basu in Jerome Point-Canovas (ex-No Return, ex-E-Force) na kitari.

Manifesto prinaša naslednje skladbe:

Todestrieb
Relentless Horror
Erasing Reality
The Promethean Fire
Preaching Spiritual Infirmity
Invoking To Justify
Festering Pyre
Into The Greatest Of Unknowns
Solace In Hell
Infamy Be To You

20. 10. 2020

Wayfarer so konec prejšnjega tedna pri založbi Profound Lore Records izdali svoj četrti studijski album A Romance With Violence, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

20. 10. 2020

Avstrijska black/folk metal zasedba Perchta predstavlja še svež videospot za skladbo Wåssa z aktualnega debitantskega albuma z naslovom Ufång, ki je izšel v začetku aprila pri založbi Prophecy Productions.20. 10. 2020

Nizozemski stoner metal kvartet Komatsu je podpisal za založbo Heavy Psych Sounds, pri kateri bo 5. februarja 2021 izšel četrti album skupine z naslovom Rose Of Jericho.

Komatsu sestavljajo vokalist/kitarist Mo Truijens, kitarist Mathijs Bodt, basist Martijn Mansvelders in bobnar Jos Roosen.

20. 10. 2020

Finska melanholična doom/death metal zasedba Kaunis Kuolematon predstavlja besedilni video za nov single 
Hautajaiset s prihajajočega tretjega studijskega izdelka Syttyköön Toinen Aurinko, ki bo izšel 27. novembra pri založbi Noble Demon.

Syttyköön Toinen Aurinko prinaša naslednje skladbe:
Sub Idem Tempus
Syttyköön Toinen Aurinko
Hautajaiset
Mustavalkoinen
Kylmä Maa
Kuolevan Surun Alla
Paha Ihminen
Särkynyt
Hyvästi

20. 10. 2020

Preko The Obelisk lahko premierno prisluhnete prvemu singlu Computer s prihajajočega albuma nemške retro rock zasedbe Wedge z naslovom Like No Tomorrow, ki bo izšel 15. januarja prihodnje leto pri Heavy Psych Sounds.

Like No Tomorrow prinaša naslednje skladbe:

Computer
Playing A Role
Blood Red Wine
Across The Water
Queen Of The Night
U'n'I
At The Speed Of Life
Soldier

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2020
Cult of Fire, Malokarpatan
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2020
Agregat, CarlxJohnson, FTD
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
4. 11. 2020
W.A.S.P.
Hall, Padova, Italija
5. 11. 2020
W.A.S.P.
Live Club, Trezzo sull'Adda (MI), Italija
6. 11. 2020
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 11. 2020
Transcending Visions Fest 2020
Explosiv, Gradec, Avstrija