NOVICE

26. 1. 2021

Novinci na sceni, štajerski melodični death/black metalci Conventus Cerris, so objavili video za naslovni komad prihajajočega albuma z naslovom Temna Voda. Video si lahko ogledati na bandovem Facebook profilu.

26. 1. 2021

Zagrebška black/death metal zasedba Muka, v kateri so moči združili nekdanji oziroma sedanji člani Johann Wolfgang Pozoj, Decomposing Entity, Usud, Duskburn, (drama) in ThroaTTwisteR, bo 31. januarja pri založbi No Profit Recordings izdala nov EP z naslovom Patologija Poniznosti.

Tracklista je sledeča:
Idolomantis Diabolica
Unatoč
Čezneš
U Zabludi
Ljudi

Leta 2012 nastalo skupino sestavljajo Stjepan Dianić (bas), Goran Tatalović (kitara), Edin Karabašić (kitara, vokal), Ivan Borčić (vokal) in Marin Lelas (bobni).

26. 1. 2021

Britanska atmosferična black metal zasedba Wolvencrown predstavlja prvi del epa A Shadow Of What Once Was s prihajajočega istoimenskega EP-ja, ki obljublja obujanje spominov na stare gozdove in opevanje njihovih gospodarjev, zalezovalcev živih, jedcev mrtvih, kraljev teme – veličastnih volkov. EP izide 26. februarja prek založbe Clobber Records.

26. 1. 2021

Angleški post-metalcore kvintet Architects je objavil videospot za komad Dead Butterflies. Ta se nahaja na prihajajočem dolgometražnem albumu For Those That Wish To Exist, ki bo izšel 26. februarja pri Epitath Records. Na albumu bodo sledeči komadi:
Do You Dream Of Armageddon?
Black Lungs
Giving Blood
Discourse Is Dead
Dead Butterflies
An Ordinary Extinction
Impermanence (feat Winston McCall/PARKWAY DRIVE)
Flight Without Feathers
Little Wonder (feat. Mike Kerr/ROYAL BLOOD)
Animals
Libertine
Goliath (feat. Simon Neil/BIFFY CLYRO)
Demi God
Meteor
Dying Is Absolutely Safe

26. 1. 2021

26. februarja bo pri Nuclear Blast izšel nov album zasedbe Epica, naslovljen Omega. Pred nekaj dnevi so objavili videospot za tretji single, ki nosi naslov Rivers.
26. 1. 2021

Švedski pionirji simfoničnega metala Therion so preko Nuclear Blast konec preteklega tedna izdali že 17. studijski album Leviathan. Ob tej priložnosti so objavili videospot za komad Tuonela, pri katerem je kot vokalist sodeloval Marko Hietala, nekdanji basist zasedbe Nightwish.


26. 1. 2021

Death metal zasedba Memoriam, ki jo sestavljajo člani zasedb, kot so Bolt Thrower in Benediction, je izdala single Onwards Into Battle. Ta se nahaja na prihajajočem albumu To The End, ki bo izšel 26. marca pri Reaper Entertainment.

26. 1. 2021

Zgolj 2 dni po izidu svežega albuma Holy Ground je v zasedbi The Dead Daisies prišlo do menjave članov. Bobnar Deen Castronovo se je namreč odločil zapustiti zasedbo, za težko odločitev se je odločil zaradi želje po preživljanju več časa z družino in rešitvi svojih težav s hrbtenico, za kar naj bi imel v kratkem operacijski poseg. Na njegov stolček bo sedaj sedel Tommy Clufetos, ki je z zasedbo že igral na nekaj koncertih leta 2015.

26. 1. 2021

Portugalski temačneži Moonspell so objavili videospot za nov komad All Or Nothing, ki je del prihajajočega albuma Hermitage. Komad je dolg skoraj 8 minut, zasedba pa se predstavi v precej drugačni luči, kot smo jo vajeni. Celovečerec Hermitage bo izšel 26. februarja pri Napalm Records.

26. 1. 2021

Angelus Apatrida, ki bodo 5. februarja pri Century Media Records izdali samonaslovljeni dolgometražni album, so predstavili drugi single The Age Of Disinformation. 

26. 1. 2021

Hallatar so nepričakovano objavili videospot za skladbo Severed Eyes z debitantskega albuma No Stars Upon The Bridge, izdanega leta 2017 pri založbi Svart Records.

Finsko atmosferično doom/death metal zasedbo sestavljajo Juha Raivio (Swallow The Sun, ex-Trees Of Eternity), Tomi Joutsen (Amorphis) in Gas Lipstick (ex-HIM), ki so se zbrali v spomin na tragično preminulo vokalisto in Juhovo življenjsko partnerico Aleah Starbridge (ex-Trees Of Eternity).

26. 1. 2021

Melodeath projekt Mother Of All, ki ga sestavljajo Martin Haumann (Myrkur) na bobnih in vokalih, Steve DiGiorgio na bassu in Frederik Jensen na kitari, bo 23. aprila pri Black Lion Records izdal prvenec Age Of Solipsist. Tukaj lahko prisluhnete krajšemu napovedniku, celoten spisek komadov pa je sledeč:

Autumn
We Don’t Agree
Curators Of Our World Scope
Age Of The Solipsist
At The Edge Of A Dream
Blood Still Owed
Feel The Pain

26. 1. 2021

Grande Royale predstavljajo videospot za nov single Just As Bad As You, na katerem kot gostujoči vokalist sodeluje Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies). Gre za tretji single s prihajajočega ploščka z naslovom Carry On, ki bo izšel 26. marca pri založbi The Sign Records.


26. 1. 2021

Dve leti po nastanku in enem demo ploščku Mass Extinction angleški death metal kvartet v svet pošilja prvi studijski album Soul Diminished. Izid pod okriljem založbe Church Road Records je načrtovan za 26. marec, za tiste, ki jih »firbec matra«, kako zvenijo, pa so že objavili istoimenski singel Soul Diminished. Celestial Sanctuary so divji, prvinski in moderen death metal band s samosvojim sporočilom o destruktivnosti človeške narave. Navdih črpajo iz starega, so pa vsekakor začetek novega vala britanskega death metala.

26. 1. 2021

Melodičnosmrtni Aversed se pridružujejo skupini pomladanskih izdaj v samozaložbi, saj za 19. marec napovedujejo album Impermanent z naslednjo playlisto:

Natsukashi
Close My Eyes
Laboratory
Impermanent
Abandoned
Solar Sea
Malaise
Spiraling
Nightshade

Plošček je prelomnica za band, saj se obrača od melodic death metala k niansirani eksploziji blackened in orkestralnega melodičnega metala. Za predogled so prejšnji teden izdali videospot za pesem Laboratory, decembra pa za komad Impermanent.

26. 1. 2021

Italijanska progressive/space rock zasedba La Morte Viene Dallo Spazio napoveduje nov studijski album Trivial Visions, ki bo izšel 26. marca pri založbi Svart Records.

La Morte Viene Dallo Spazio na ogled ponujajo tudi videospot za skladbo Cursed Invader.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
26. 1. 2021
Frozen Soul - Crypt Of Ice
Recenzija
25. 1. 2021
Ensanguinate - Entranced by Decay (demo)
Galerija
24. 1. 2021
Iritator / Vulvathrone
Recenzija
22. 1. 2021
Soilwork - A Whisp of the Atlantic (EP)
Recenzija
20. 1. 2021
DeathOmen - Above Holy Ground
Intervju
18. 1. 2021
Ashine
Intervju
15. 1. 2021
Snovalci slovenske metal scene: Bastian Doblekar
Recenzija
13. 1. 2021
Within The Ruins - Black Heart
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
28. 3. 2021
Draconian, Nightfall
Viper Room, Dunaj, Avstrija