Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

28. 2. 2008

Začenja se slovenska turneja The Rainmakers!

The Rainmakers sporočajo: "Z marcem se začenjajo koncerti metal skupine The Rainmakers - Iron Maiden tribute band. Prvi koncert bo v soboto, 1. marca, v dvorani Primskovo v Kranju za Freising riders. The Rainmakers so eden izmed najboljših italijanskih Iron Maiden tribute bandov. Skupina je nastala junija leta 2006 (nekateri trdijo, da se je to zgodilo točno 6. 6. 2006) na pobudo Andrea Nicole (bas kitara), Manuela Demoria (kitara) in Stefana Di Maura (bobni). Kmalu sta se jim pridružila Alex Puntin (kitara), ki je že pel in igral v metal bandu Absinth in Andrea Csaszar (vokal).
Vsi so že veliko let igrali najrazličnejše metal pesmi. Med seboj so si skoraj vsi različni, kar je posledica petih ljudi z različnimi življenji in pogledi na svet. Manuel, Stefano in Andrea najraje poslušajo Iron Maiden, Alex dobi navdih pri skupini In Flames, Saxu pa so zelo všeč Megadeth. Žanri se med seboj razlikujejo, a vse člane skupine združujejo Iron Maiden, zato so se odločili, da bodo ustvarili tribute skupino in tako igrali pesmi, ki so jim zares všeč in ki privabljajo publiko. Vsak je v določeni meri zapustil lastne projekte in se popolnoma posvetil novi metal skupini.
Novembra leta 2006 je skupina imela prvi koncert, seveda je bil to uspeh! Sledilo je še veliko uspešnih nastopov.
Maja 2007 je Stefano Di Mauro zapustil skupino, na njegovo mesto pa je prišel Stefano Rumich, bobnar skupin Karnak in Revoltons. Skozi čas se je torej zasedba spremenila, a sedaj je zaključena celota.
Rainmakers ponujajo več različnih setlist za nastope, kot npr. Live After Death in druge, ki zaobjemajo celotno ustvarjanje skupine Iron Maiden od leta 1980 do 2006! Na vsakem nastopu se seveda prikaže tudi Mr. Eddie (Eddie Killers style)! To je band, ki živi za live nastope, organizatorji so zadovoljni in jih večkrat ponovno vabijo.
Koncertu v Kranju (Freising Riders v dvorani Primskovo - 01.03.) bodo sledili nastopi v Rock Cafe (Postojna) - 07.03., Klub Gromka (Metelkova – Ljubljana) – 22.03., Mostovna (Nova Gorica) – 29. 03. in Panthers meeting (Ljubečna) – 30.05.
UP THE IRONS!
Spletna stran: www.myspace.com/irontribute
Kontakt: rainmakers@tiscali.it!"
/P.G./

SORODNE VSEBINE:
27. 10. 2005Išče se band za Orto Bar / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna