NOVICE

17. 9. 2012

Helloween in Gamma Ray v Ljubljani!

Organizatorji koncerta Helloween in Gamma Ray sporočajo: "Le kateri ljubitelj heavy metala se ob risbi buče ne spomni na zasedbo Helloween? Verjetno prav vsak, marsikdo pa si kdaj tudi požvižgava melodijo kakšnega izmed komadov, ki so jih Helloween ustvarili v skoraj treh desetletjih delovanja. V začetku delovanja Helloween je njihovi glasbi velik pečat pustil Kai Hansen. Ta je buče zapustil konec osemdesetih let in ustvaril še eno institucijo nemškega metala, Gamma Ray.
Takrat se poti Helloween in Gamma Ray niso razšle popolnoma in za vedno. Če ne prej, so moči združili pet let nazaj, ko so na turneji Hellish Rock skupaj prekrižarili Evropo, Azijo in obe Ameriki, a žal izpustili Slovenijo. Tokrat bo drugače! Marca 2013 se začne Hellish Rock Tour Part II in oba velikana hamburške metal scene bosta 18. marca nastopila v Ljubljani.
Helloween kitarist Michael Weikath se prejšnjega druženja z Gamma Ray spominja po prav posebni atmosferi tako na odru kot za njim. Dodaja, da bodo zabavo ponovili in da se že veseli prihajajoče turneje. Vodja Gamma Ray Kai Hansen prejšnjo Hellish Rock turnejo označuje za vrhunec kariere njihovega banda in napoveduje, da bodo ponoreli tudi tokrat.
Ponorite lahko tudi vi, 18. marca pod odrom ljubljanske Cvetličarne, ko bosta oder zasedli zasedbi, ki že dolga leta krojita sam vrh tako hamburške kot tudi evropske power metal scene."
Cena vstopnic v akciji bo 22 €, v redni predprodaji (Eventim, On Parole Productions) 29 €, na dan koncerta pa 32 €. Datum začetka predprodaje bo objavljen naknadno. /P.G./
SORODNE VSEBINE:
20. 3. 2013Helloween / Gamma Ray / Shadowside / Reportaže
29. 6. 2007Helloween / Gamma Ray / Novice
9. 2. 2007Helloween in Gamma Ray / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
29. 3. 2024
Šišmiš razpaljotka vol. IV: Vulvathrone, Morywa, Sovrag
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
29. 3. 2024
Penitenziagite, Guattari, Relentless Youth
Mostovna, Solkan, Nova Gorica
30. 3. 2024
Dark Easter Metal Meeting 2024
Backstage, München, Nemčija
30. 3. 2024
Ceppino Death Fest Vol. 3
Black Inside, Lonate Ceppino, Italija
30. 3. 2024
Cvinger, Samperium
HABitat, Slovenj Gradec
31. 3. 2024
Replicant, Anachronism, Siderean
Klub Gromka, AKC Metelkova mesto, Ljubljana