Na današnji dan
1984
Venom izdajo kontroverzni album At War With Satan
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

11. 6. 2019

Najavljamo: GoatHell Metal Fest 2019

GoatHell Metal Fest 2019 je mednarodni kulturni festival, ki ga organizira društvo Kairos. Tudi letos se bo odvijal v Pulju med 4. in 7. julijem. Štiridnevni dogodek bo letos ponujal kombinacijo koncertov, zabavnih dogodkov, razstav, predavanj, delavnic, nastopov in raznolikih vsakodnevnih aktivnosti.

Festivalsko prizorišče je neposredno ob morju (kar si lahko pogledate na vizualizaciji spodaj), na severni strani Puljskega zaliva v Vallelungi, ki je bila nekoč največje vojaško pristanišče avstro-ogrske mornarice. S prizorišča se odpira pogled na areno in druge mestne znamenitosti.

Celoten festival je zastavljen kot zgodba, ki prepleta metal in subkulturo z lokalno kulturno dediščino, kar ustvarja zanimivo vsebino in pravljično atmosfero. Metalska subkultura bo dodatno začinjena z elementi nadrealizma, horrorja in fantazijske književnosti, povezava med metalom in kulturno dediščino pa bo zaživela z legendo o vampirju Juretu Grandu, po katerem se imenuje glavni oder festivala in mu bo posvečena tudi osrednja festivalska razstava.

Kot pri vseh festivalih so tudi pri Goathellu med cilji mednarodno povezovanje, spoznavanje kulture in kulture dediščine, a v ospredju seveda ostaja – uživanje v metal glasbi. Od kje pa ime? Goat – koza – simbol na grbu Istre ter Hell – asociacija na metal in vroče istrsko podnebje.

Glede na to, da se bo festival odvijal pred glavno turistično sezono, organizatorji obljubljajo več prostih kapacitet v apartmajih in hostlih, pri iskanju katerih vam lahko tudi pomagajo, ponujajo pa tudi kampiranje.

Festival gre po stopinjah ostalih večjih evropskih dogodkov, saj postaja za mnoge obiskovalce ena izmed poletnih družinskih metalskih destinacij. Zato nameravajo festival v prihodnje še razširiti in ponuditi pravi obalni metalski dopust.

Na festivalu bo poleg headlinerjev Destruction in Pestilence nastopilo še 28 bandov iz različnih evropskih držav. Slovenijo bodo zastopali SkyEye in Extreme Smoke 57.

Med ostalimi vsakodnevnimi aktivnostmi pa organizatorji priporočajo ogled razstave o Pulju v času Avstro-Ogrske in vampirju Juretu Grandu, uprizoritev gladiatorskih in viteških bojev, poslikave obraza, ples z ognjem, srednjeveške igre, športne igre na plaži in v vodi ter vodene oglede Pulja. Na festivalu bodo tudi stojnice z merchom, nakitom in glasbeno opremo ter pestrim izborom hrane ter pijače.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani festivala in na uradni strani dogodka na Facebooku. Cena festivalske vstopnice je 250 kn (pribl. 34 €), cena dnevne karte, ki bo na voljo samo pri blagajni, pa znaša 150 kn 1(pribl. 20 €).

SORODNE VSEBINE:
24. 10. 2022Vrača se festival GoatHell! / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
16. 4. 2024
Inquisition, Demonical
Orto Bar, Ljubljana
16. 4. 2024
Finntroll, Metsatöll, Suotana
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
17. 4. 2024
Cronica, Cremisi, Dark Sphere
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi