Na današnji dan
1980
Black Sabbath izdajo svoj deveti album Heaven and Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

DNEVNE NOVICE
25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!«

25. 4. 2024

Istrski black metal trio Ater Era predstavlja single Terra Rossa, za katerega je posnel videospot v sodelovanju z Mariom Karlovčecem.

Včeraj so skupaj z Britof in Srd začeli skupno turnejo v Orto Baru, v naslednjih dneh pa jih lahko v živo ujamete danes v Zagrebu in jutri v Mariboru, nato pa sledijo še nastopi v Dresdnu, Innsbrucku, Pragi, Varšavi, Kaunasu in Vilni.

25. 4. 2024

Švedski melodični black metalci Wormwood so objavili video za skladbo Ra s prihajajočega albuma Star, katerega izid je napovedan za 31. maj pri Black Lodge Records.

25. 4. 2024

Staroste nemškega heavy metala Accept predstavljajo besedilni video za skladbo Frankenstein z novega albuma Humanoid, ki bo jutri izšel pri založbi Napalm Records.

25. 4. 2024

Finci Battle Beast z live videospotom za pesem Master of Illusion spominjajo na aktualni album Circus of Doom iz leta 2022.

25. 4. 2024

Avstrijski crossover/thrasherji Insanity Alert so objavili videospot za naslovno skladbo prihajajočega mini albuma Moshemian Thrashody, ki ga bodo izdali 17. maja pri Season Of Mist.

25. 4. 2024

Španski thrasherji Holycide, ki jih vodi Dave Rotten od Avulsed, so razkrili prvi komad s prihajajočega albuma Towards Idiocracy. Gre za A.I. Supremacy, ki bo skupaj z ostalimi izšel 6. junija pri Xtreem Music. Tracklista:

A.I. Supremacy
Towards Idiocracy
Remote Control
Lie is the New Truth
Power Corrupts
Technophobia
Angry for Nothing
Chemical Dependency (Atrophy cover)
Pleased to Be Deceived
Flamethrower 'em All

25. 4. 2024

Finski death metalci Post Pulse so objavili videospot za komad My Hate Runs Blood Red, ki je del prihajajočega albuma Return to the Halls. Plošček bo izšel 31. maja.

25. 4. 2024

Ameriška doom metal zasedba Pallbearer predstavlja videospot za skladbo Endless Place, najnovejši single s prihajajočega albuma Mind Burns Alive, ki ga bo izdala 17. maja pod okriljem založbe Nuclear Blast.

25. 4. 2024

Ameriška tehnična death metal/deathcore zasedba Cognitive je z videospotom za pesem A Pact Unholy napovedala peti album Abhorrence. Ta bo izšel 17. maja pri Metal Blade Records in bo prinesel deset komadov:

Abhorrence
Insidious
A Pact Unholy
Ivory Tower
As the Light Fades
Savor the Suffering
Containment Breach
Rorschach
Lunar Psychopathy
Cold Dead Hands

25. 4. 2024

Danski black/death metal band Strychnos je posnel videospot za naslovni komad prihajajočega albuma Armageddon Patronage, ki ga bo izdal 17. maja pri založbi Dark Descent.

25. 4. 2024

Angleški black metalci Inconcessus Lux Lucis s komadom Temples Colliding in Fire napovedujejo tretji studijski album, ki bo nosil isti naslov. Album Temples Colliding In Fire bo izšel 7. junija pri I, Voidhanger Records in prinaša komade:

From the Forge Primordial and Timeless
I Am the Crooked Blade
Temples Colliding in Fire
Meditations upon Burning Breath
Revenge of the Other God
Eternal Descent (At the Speed of Death)
And His Wounds Shall Devour the Heavens

25. 4. 2024

Nemški stonerji Grand Massive so posneli videospot za pesem Those from the Shadows, ki je del prihajajočega EP-ja z naslovom Houses of the Unholy. Tracklista:

Those from the Shadows
Unwritten Prophecy
The Last Mountain
Call of Demons
Jump in the Fire

25. 4. 2024

Danski death metalci Morbid Grave so podpisali za Horror Pain Gore Death Productions, kjer bodo na enem ploščku znova izdali prvenec The Slime Crawlers in EP Pandemic Mutations. Prednaročila CD-ja so že omogočena.

25. 4. 2024

Nemška metal zasedba League of Distortion predstavlja videospot za sveži single My Hate Will Go On.

KONCERTI & FESTIVALI
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana
25. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Prater
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
The Swampnosis: A Gram Trip, Hrmülja, Lord Drunkalot
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
26. 4. 2024
LOYAL TO NONE vol. two
MC Gornja Radgona, Gornja Radgona
26. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof
MC Pekarna, Maribor
26. 4. 2024
Buss, Dunraven
Mladinski center Postojna, Postojna