Na današnji dan
1987
Death Angel izdajo debitantski album The Ultra-Violence, ko ima bobnar Andy Galeon komaj 14 let
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

1. 12. 2017

Omega Sun dočakali svoj studijski prvenec

Omega Sun bodo danes pri založbi pri On Parole Productions izdali svoj studijski prvenec z naslovom Opium For The Masses, ki mu lahko premierno prisluhnete na Youtube kanalu 666MrDoom.

Slovenski heavy fuzz rockerji Omega Sun so svojo pot začeli leta 2013 kot inštrumentalni duo. Že po nekaj vajah so se prelevili v štiričlansko zasedbo z vokalom. Sledili so številni koncerti, na katerih so oder delili z bandi kot so Dopethrone, Unida, Kylesa, Stoner Kebab, Yawning Man, Three Eyes Left in še nekaterimi. Po vsem tem nemiru je letos sledilo snemanje prvenca Opium For The Masses, kot trio, katerega sestavljajo Igor (vokal, bas), Seba (bobni) in Aris (kitara).

Album se žanrsko giblje med stoner rockom in težkim doomom, v tekstih pa se skupina loteva tematike mamil, religije in medčloveških odnosov. Sam naslov »opij za mase« je namreč metafora za vse, kar pere možgane sodobni družbi. Pri On Parole še dodajajo: »Opium For The Masses priporočamo tistim, ki so jim všeč Kyuss in Unida, saj imajo Omega Sun še eno posebnost: njihov retro nas namreč ne ponese v sedemdeseta, temveč v devetdeseta leta.«

SORODNE VSEBINE:
KONCERTI & FESTIVALI
23. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 4. 2024
Consumer, Trigger
Kontejnr, Postojna
23. 4. 2024
Northern Revival
Dvorana Gustaf, Maribor
24. 4. 2024
Srd, Ater Era, Britof, Ayd
Orto Bar, Ljubljana
24. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Revolver Club, San Donà di Piave, Italija
25. 4. 2024
Godspeed You! Black Emperor
Kino Šiška, Ljubljana