NAPOVEDNIK

28. 2. 2020

Lipstikk & Leathür: Broken Arrow, Tomcat, Street Creeps

Klub Jedro, Medvode

V KLUB JEDRO se vrača edinstven dogodek LIPSTIKK & LEATHÜR!

Na odru se bodo letos zvrstili lokalni sleazerji STREET CREEPS, hard rockerji TOMCAT in glam rock povratniki BROKEN ARROW!

BROKEN ARROW

Skupina Broken Arrow je prvič zaigrala spomladi 2005 kot glam rock projekt (Bor Marolt, Rok Marolt, Matjaž Predanič, Janko Predanič). Zaradi dobrega odziva publike, je projekt prerasel v skupino, ki je že naslednje leto posnela prvo demo ploščo z naslovom Hit the Streets. Po letu nastopanja se je skupina v začetku 2007 pridružila turneji Lipstikk and Leathur Conspiracy Tour, jeseni pa je v studiu Podmornica v Samoboru (Hrvaška) posnela dve uspešni skladbi (Polet v nebo, Zdaj ko si sama). Leta 2008 se je skupini pridružil basist Rok Piltaver. Že mesec po širitvi skupine, je bil v okviru nagrade na natečaju za glasbene skupine posnet EP s tremi skladbami. Proti koncu leta 2009 je skupina na povabilo legendarnega kitarista skupine Divlje jagode sodelovala v oddaji Rat bandova Bosanske televizije OBN in se med več kot 60 skupinami gladko uvrstila v finale. Decembra 2013 je izdala svoj prvi album Feel The Arrow in posnela videospot za skladbo Have a Little Love. Skupina je leta 2015 prenehala z delovanjem zaradi različnih interesov. Skozi leta koncertov in ustvarjanja so si, tako med ljubitelji glam rock glasbe kot med drugimi, ki so jih poslušali, ustvarili sloves skupine, ki nikoli ne pusti publike ravnodušne. Sedaj so spet združili moči, da še zadnjič preigrajo hite svojih zlatih let in obudijo kanček nostalgije… in še kakšnega z vami spijejo za voljo starih cajtov.

TOMCAT

Tomcat = Rock’n’roll! Skupina nebrzdanih mačkov se že deset let podi po slovenskih in tujih odrih, pri čemer med publiko širijo svojo vizijo rocka; nebrzdano, hedonistično in brez žanrskih omejitev, z repom zasidranim v dediščini Gunsov in Ramonesov in mačjo glavo, ki gleda zgolj in samo naprej. V tem času so pustili zvočne sledi v obliki plošč Bits N’Pieces (2013) in Something’s coming on wrong (2017), izdali še pokon velikanom domačega punka Niet s priredbo Februar, ki so ga opremili z odličnim videom , v letu 2020 pa napovedujejo nov studijski material, predvsem pa konstantno pojavljanje na odrih, ki naj bi zaznamovalo vse leto. Za vse, ki pogrešate rokenrol brez pravil, ki pa obenem ne zahaja v sodobno brezdušnost, so Tomcat kot mrzlo pivo na vroč poletni dan. Na odru in pod odrom teče švic!

STREET CREEPS

Gre za kvartet, ki na odru izžareva pristno energijo uličnega Rock`n`Rolla. Glasba je enostavna in hitra, besedila pa opisujejo življenje na najbolj zakotnih, temačnih, umazanih ulicah... Sex, droge in ulični Rock`n`Roll!

SORODNE VSEBINE:
17. 12. 2010Broken Arrow, Tomcat / Novice
KONCERTI & FESTIVALI
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova