NAPOVEDNIK

24. 11. 2017

Broken Lock, Edge Of Sins, Maskardh

TrainStation SubArt, Kranj

BROKEN LOCK

V bogati zakladnici zgodovine slovenske "underground" glasbe je bil prispevek stoner rock zvoka precej boren in komaj zaznan. Broken Lock so zagotovo eden od prvih, ki je na naših tleh začel širiti vonj po visokooktanskih in omamno distorziranih zvokih. Sicer pa legendarna zasedba iz Črnomlja, deluje (z manjšimi prekinitvami) že od leta 1995. Zakaj legendarna? Ker jim je uspelo obdržati rdečo nit in ker se niso pokvarili, ampak oplemenitili skozi leta. Band igra samosvojo fuzijo polomljenih ritmov in stoner rocka s primesmi metala, psihadelije, duba,..njihov matematični hardcore začini grungerski vokal z liriko o nesmislih bivanja, o težko pridobljenem in lahko izgubljenem, o neobstoječi odgovornosti, o kolesjih, v katera smo nehote vpeti, lažnih izhodih in slabih rešitvah tega sveta. Po več kot 20-ih aktivnih letih zasedba še zdaleč ni zapadla v veteransko obujanje nostalgije in spominov, ampak tvorno in v dobri kondiciji nadaljuje svojo težaško pot, ki je še zdaleč ne ugonablja, temveč ji je v prvi vrsti veselje.

______________________________________________________

EDGE OF SINS

Edge of Sins so heavy metal band, ki sta ga leta 2012 ustanovila kitarista Blaž Hadalin in Jure Flander. Zakaj si je band nadel takšno ime? Ker s svojo avtorsko glasbo hodi po robu zapovedi sodobne družbe in tako izziva številna splošna pojmovanja o obstoju in življenju samem, kar bi bilo dandanes zlahka razumljeno kot grešno. Od svojih začetkov so se borili z menjavami in izgubami članov, a se je zasedba z lanskim letom nekako ustalila, ko je tudi izšel njihov prvenec z naslovom " My Escape", ki velja za konceptnega. Glasbeno kilometrino si nabirajo šele poldrugo leto, tokrat pa jih bomo v naši hiši gostili že drugič.

https://edgeofsins.bandcamp.com/album/my-escape

______________________________________________________

MASKARDH

Maskardh je sveža zasedba, ki na odre prinaša progresivni metalni razčefuk z obilo jajc in žmohta. Peterica, bazirana v Ljubljani, se je z vetrov južne polovice Slovenije nabrala ravno pred dobrim letom, z letošnjim pa so že začeli razpirati zenice in čeljusti pričujočih sonični masakraciji na dogodkih širom dežele.

Material se nabira hitro, snemanje prvenca pa si obetajo za prihodnje leto. Kmalu bo nevihta surove energije resonirala tudi po vaših membranah."


Prispevek: 5 eur

Vabljeni.

SORODNE VSEBINE:
3. 7. 2017D.R.I. / Deafness by Noise / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
21. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Nature / Kholn
Reportaža
18. 5. 2018
Jex Thoth
Recenzija
16. 5. 2018
Primordial - Exile Amongst The Ruins
Recenzija
14. 5. 2018
The Canyon Observer - NØLL
Recenzija
11. 5. 2018
Carpathian Forest - Likeim (EP)
Reportaža
9. 5. 2018
Marduk / Ragnarok / Infernal War
Recenzija
9. 5. 2018
Marduk - Werwolf (single)
Galerija
6. 5. 2018
Rotting Christ / Infest / Kholn / Nature
KONCERTI & FESTIVALI
23. 5. 2018
Manilla Road, Küenring, Mathan
Viper Room, Dunaj, Avstrija
23. 5. 2018
Noctiferia: 20. obletnica albuma Baptism at Savica fall
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
25. 5. 2018
Count Raven, Jack Frost, Sarcasm Syndrome, Angor
Viper Room, Dunaj, Avstrija
25. 5. 2018
Tomcat, Charlie Butter Fly
Rock Bar Down Town, Kranj
25. 5. 2018
The Cruel Intentions, Speed Stroke, The Lethal Idols
Grind House, Padova, Italija
25. 5. 2018
Kramp Fest
Bajer, Godovič