Na današnji dan
2003
Gojira izdajo svoj drugi album The Link
NAGRADNE IGRE
Traja do: 14. 4. 2024
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

INTERVJUJI

28. 1. 2009

Nekro Drunkz

Spraševal: Ivan Cepanec
Odgovarjal: DYLAN

Slovenija je nekaj časa nazaj strašila z Duo Platin. Oregon, ZDA - tam danes straši Duo Platoon oz. odlični in ubijalski, alkoholizirani, s seksom, kasetami, vinilkami, skejtanjem in pravim metalom obsedeni duet NEKRO DRUNKZ, ki me je kontaktiral preko MySpace. Njun attitude je zakon: hitro, agresivno, brutalno in predvsem totalno underground. Bila je to ljubezen na prvi pogled. Glasbeno sta totalno old school in bolj death metal kot katerikoli novodobni MP3, še bolje pa je, ker SQUID NASTY (shredding guitars, vokills) in TALL CAN DYLAN DISGUSTOR (boben of death) živita metal 24/7. Skupina igra povsod - od dvoran do kleti. Intervju je nastal preko e-maila in je popolnoma politično nekorekten, tako da nežne dušice - FUCK OFF. Let the metal flow ...

IVAN: Živjo, Dylan. Ali so te poimenovali po Bobu Dylanu ali pa Dylanu Mckayu iz Beverly Hills 90210?
DYLAN: Niso me poimenovali po nobenem od omenjenih pozerjev. Ljudje so me našli v neki zakotni ulici, in sicer v škatli s starimi demoti od Genocide, Nihilist, Darkthrone in Immolation/Rigor Mortis, pa se jim je zdelo ok, da me poimenujejo Dylan.

IVAN: Preden zares začneva, reši sledečo zagato: kaj je bolje - biti MRTEV PIJAN ali PIJAN MRTEV?
DYLAN: Uh, gre za pravo zagato, resnično - vseeno misliva, da je bolje biti MRTEV PIJAN, torej ko si tako pijan, da te boli kurac, ker pretepaš poštne nabiralnike oz. skačeš iz uličnih objektov v grmovja ali pa se s skejtom spuščaš po hribu pri preveliki hitrosti in se tepeš s Squidom in nato padeš v alkoholno komo!

IVAN: Kako je sploh možno biti NEKRO DRUNK?
DYLAN: Najprej je treba prodati dušo Diu, potem pa on vrže urok na tvoje razpadajoče truplo in te spremeni v "mysoginist" manijaka, ki je "deathrashing drinking juggernaut" (op. I. C. - tole je prelep opis, da bi se ga prevajalo v naš jezik). Jaz in Squid sva edina na svetu, ki sva šla skozi ta ritual.

IVAN: Torej, NEKRO DRUNKZ je fantastično ime za band in ne morem verjeti, da ga pred vama ni nihče uporabljal. Hehe, kje sta sploh našla to ime? Sta bila s Squidom precej oz. preveč pijana, medtem ko so v stereu nabijali old school Darkthrone?
 DYLAN: Haha, pizda ... sploh se ne spominjam, kje za vraga sva staknila to ime. Spominjam pa se, da je naše prejšnje ime bilo Menstruating Zombie. Vendar sem popolnoma prepričan glede Darkthrone - to je najboljša glasba za pitje, za kajenje pa Immolation (op. I. C. - ne, za kajenje so najboljši Cannabis Corpse, ha!).

IVAN: Zanimivo je videti death metal duet, ki dejansko igra v živo. Ali ne pogrešata dodatnega Yngwie Malmsteen solo častilca ali pa celo bas?
DYLAN: Squid ubija solaže brez dodatnega kitarista, ki bi naju podkrepil. Všeč nama je, kako vse skupaj zveni - super old school speed worship!

IVAN: Ali se ljudje pritožujejo, ker nimata basista? Ali vama je sploh mar?
DYLAN: Odjebi jih! Ni nama mar za bas kitariste. Če bi ga že imela, bi ga mlatil tako dolgo, dokler njegov bas ne bi zvenel kot Repulsion, ker tako bas mora zveneti, haha! Sva pa izjemna Sadus fani, zato spoštujeva majestično basiranje Stevea DiGiorgia. V bistvu so Sadus v celoti fantastični, če jih ne marate, pijte toksično scalino!

IVAN: Zakaj še nista izdala CD-ja? Moral bi priti v Oregon in vaju premlatiti z jumbo plakatom Nightwish zaradi te bogokletnosti!
DYLAN: Jebenti, človek, sva "impervious" zaradi mlatenja lažnih metalcev oz. pozerjev. Vendar bova tvojo izjavo tretirala kot grozovito žalitev in to naju bo motiviralo, da posnameva CD. V bistvu, snemala naj bi v naslednjih mesecih - imava precej pesmi, ki jih še nihče ni slišal (razen pri live klanjih).

IVAN: Gledajoč vajine promo fotke, sem čutil popolno čaščenje smrti in poceni vino. Kaj vaju je navdihnilo za fotkanje v lokalnem gozdu, z Ray Ban očali na obrazih?
DYLAN: Prihajava z obalnega področja Oregona, kjer je precej gozdov, kar je priročno zaradi žuranja, fotografiranja in spopadov s policijo. ALL CAPS ARE BASTARDS, hahahaha.

IVAN: Kdo pa vaju je fotografiral? Gozdar Dwayne?
DYLAN: Definitivno. Po tem, ko naju je slikal, pa sva ga obsodila na smrt in obglavila z giljotino, ker ni bil metalec. Torej, ne zasluži si živeti - METAL ALI SMRT!

IVAN: Super je slišati, da v poplavi vseh teh dead-core bandov obstaja močna scena v ZDA, ki časi old school evil death metal. Kakšno je vajino mnenje o novodobnih, vse nabijajočih, arpeggio izsoliranih pridnih fantkih, ki se imajo za death core oz. še huje - za death metal?
DYLAN: Ti tipi so pedri in iz njih se norčujemo dnevno ter jim ob vsaki priliki kažemo sredinec. Nočejo se boriti z nami, kar je verjetno posledica tega, da bi se jim v borbi uničila čupica, ki jo oblikujejo z gelom (oz. spermo). Te lažne metal homiče bi morali odpeljati v puščavo, kjer bi jih vlada bombardirala z jedrskim orožjem. Kot bi rekel Lord El Duce: "On the stage we'll rock you all we can, We're gross and fat, but we look like a man".

IVAN: V ZDA obstaja precej skupin, ki častijo Incantation, Immolation, Nunslaughter, Ripping Corpse, old school thrash, speed, Revenant in seveda New Kids On The Block. To je zame dežela sanj. Kako je bilo odraščati v takšni sceni? Kaj bi bil po vajinem mnenju eden najlepših spominov na to obdobje, ko sta odkrila, da obstajajo še bolj ekstremne stvari kot WASP?
DYLAN: Hahaha, ne razumi me narobe, ampak WASP so zakon! Odraščati tukaj je bilo fantastično, kljub temu da najini najljubši bandi niso pretirano obiskovali Oregon. No, fajn je bilo videti Anal Blast, Anal cunt, veselim se pa skorajšnjega koncerta Embryonic Devourment (tehnično za popizdit!). Na žalost, najini favoriti - murder masters Macabre (op. I. C. - zakon!!!) - ne potujejo veliko po zahodu, ampak raje v Južno Ameriko ali pa Belgijo. Kdo bi jim pa zameril? Metal scena drugod je 100x boljša kot v ZDA. Mislim, da je brazilska najboljša, in sicer zaradi Sarcofago, Sextrash, Vulcano - ti bandi so zakon!!! Ali pa recimo Dickless Tracy - ubijalski band iz Slovenije. Yeah!!!

IVAN: Kaj lahko Necro Drunkz ponudita današnji sceni?
DYLAN: Ponujava veliko pretepanja neumnih vlačug, death thrashing terror grind in seveda, spila vam bova vso pivo! In dekleta, še to: morda sva grozna in dlakava, ampak vas bova nategnila fantastično!

IVAN: Imata kak posnetek zunaj?
DYLAN: Da, imava en demo ter promo demo novejšega materiala. Namen imava posneti še en promo in nato album v studiu Dark Forest Productions.

IVAN: Kaj skušata doseči s svojo glasbo?
DYLAN: Ko piševa pesem, se najprej spomniva najbolj pametnega naslova pesmi, nato pa ustvarjava bolne alkoholne ritme, ki se ujemajo z izjemno ogabnimi besedili. Nato s temi pesmimi skušava doseči, da nam dekleta kažejo joške in da pobijeva lažne metalske homiče.

IVAN: Kakšno je življenje v Oregonu danes?
DYLAN: No, Squid Nasty v prostem času lovi rake na oregonski obali, vendar ko je "šihta" konec, gre ven pobit tistih par možganskih celic, ki ga držijo na tleh in potem gre v mesto nadlegovat kurbe z veliko ritjo! Jaz večino časa izvajam lesarske dejavnosti in poslušam Grind Thrash oz. Death medtem, ko pijem. Zvečer pa je čas za dekleta, da se slečejo, jaz pa sledim nosu, kamor me vodi, hehe!

IVAN: Kakšna je underground scena v Oregonu?
DYLAN: Super. Imamo veliko ubijalskih bandov: Infernus, Depths Of Tartarus, Truculence, The Extirpatients, Mordsaw, Doomsower, Goatsoldiers, Ceremonial Castings, Reeker, Headless Pez, Tweakin Like Matty, Decapitated By Sperm, Desolation, Tormentium, Cyanide, Bunk Dope, ipd.

IVAN: Ali imate kakšno cerkev? Sta jo onečastila?
DYLAN: Poscal sem se v veliko cerkvah.

IVAN: Sta že imela turnejo v Bible Beltu?
DYLAN: Ne, nimava želje iti tja. Ne podpirava nikakršnega čaščenja biblije oz. vere v bradatega tipa, ki je na nebu in nas gleda, ko serjemo in skrbi, da se mu molimo in mu dajemo denar.

IVAN: Ali planirata imeti kakšnega klaviaturista in zakaj ne?
DYLAN: Če bi že morala, bi izbrala golo klaviaturistko. Igrala bi "sample" iz hororjev in artistično plesala na odru za boben.

IVAN: Svetska ekonomija je v kurcu, ampak zdi se, da nekateri še vedno lahko nategnejo folk za 50 milijard ameriških pezosov. Ali vaju to jezi in upata, da bo Guvernator popravil vse?
DYLAN: Sranje, saj sploh ne veva, kaj za vraga je svetska ekonomija. Najina uma sta usmerjena v pivo, kasete in vinilke. Ne glede na probleme z ekonomijo, mislim da Arnold lahko reši vse. Če si videl Terminatorja, veš da je Arni kovinski robot z močjo, da uniči vse kot norec. Celo obraz so mu popravili ... plastična kirurgija ... čudež!!!

IVAN: Ali bosta kdaj prišla v Evropo?
DYLAN: Če nama plačaš letalski karti, prideva takoj. Veste kaj? Naredite "fundraiser show" v Sloveniji za pomoč Nekro Drunkz.

IVAN: Kaj si mislita o Billu Murayu?
DYLAN: Bil je super v Ghostbusters in Caddyshack. Danes zgleda precej staro, upam pa, da bo prišel na kak Nekro Drunkz koncert in razsul moshpit z Rickom Moranisem.

IVAN: Če bi prišlo do boja med Bobom Vigno in Johnom McEnteejem, kdo bi zmagal?
DYLAN: Pizda, to je dobro vprašanje. Mislim, da bi Bob, ker ubija kitaro!!! Njegova odrska prezenca je zunajzemeljska, haha. Osebno preferiram Immolation pred Incantation, vendar še vedno obožujem Incantation in vse bande, v katerih igrajo Incantation člani (a la Goreaphobia).

IVAN: Kdaj lahko pričakujemo DVD oz. vsaj komedijo o pitju piva?
DYLAN: To je super ideja, stari moj - DVD, ki vsebuje ubijalsko pivsko igro. Čudno, da se Tankard niso spomnili nečesa podobnega. Morala bova dati avtorske pravice na to idejo (s tvojim dovoljenjem), v slučaju, da bodo Tankard prebrali ta intervju in ukradli briljantni plan.

IVAN: Mislita, da vama bo ta intervju pomagal pri razpoznavnosti ali pa bodo ljudje raje šli poslušat Iron Maiden?
DYLAN: Vseeno nama je, če ljudje raje poslušajo Iron Maiden kot pa Nekro Drunkz! Ampak, če bi raje poslušali Killswitch EnGAYYYge, potem naj najdejo visoko stavbo in se vržejo dol, medtem ko midva gledava in mečeva ninja zvezdice v njih, ko padajo.

IVAN: Ali imaš kaj trave viška, pa še kak Mortician demo po vrhu?
DYLAN: Tak, gremo prižgat enega IN poslušat Mortician!!!

IVAN: Misel za konec?
DYLAN: Hvala ti za podporo. Ljudje bi morali preveriti vse naše top frende na MySpace, ker ubijajo! Dvigava piksne v čast true metalu in kadiva travo v podporo grindu in crustu. Hvala ti, Tegla - keep metal alive.

Tall Can Dylan The Disgustor

SORODNE VSEBINE:
29. 6. 2015Nekro Drunkz / Novice
ZADNJE OBJAVE
Intervju
12. 3. 2024
The Stone
Intervju
15. 12. 2023
Fleshless
Intervju
27. 9. 2023
Terminal Disease
Intervju
13. 9. 2023
Snøgg
Intervju
5. 9. 2023
Moonlight Haze
Intervju
25. 8. 2023
Cvinger
Intervju
7. 8. 2023
Šakal
Intervju
7. 8. 2023
Šakal (ENG)
KONCERTI & FESTIVALI
18. 4. 2024
Tarot, Woygn
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
19. 4. 2024
Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators, Mammoth WVH
MVM Dome, Budimpešta, Madžarska
19. 4. 2024
Metal Fusion: Sakrabolt, Corpse Grinder, Force of Impact
Mladinski center Zagorje ob Savi
19. 4. 2024
Diocletian, Sitis, Snøgg, Häxänking
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
19. 4. 2024
Mary Rose, Cowboys from Hell
Klub Jedro, Medvode
19. 4. 2024
Smedja in Smetke, Rogna, Dead Corcoras
Mostovna, Solkan, Nova Gorica