Na današnji dan
1982
Metallica v klubu Old Waldorf v San Franciscu, kjer igrajo z Exodus, posnamejo koncertni demo Metal Up Your Ass
NAGRADNE IGRE
Traja do: 22. 11. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

REPORTAŽE

10. 3. 2014

Metalsteel / Top Stripper

MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka / 7. 3. 2014

Tokrat smo se za spremembo zbrali na petkovi ediciji Live In Sanity Pri rdeči ostrigi, in sicer, da proslavimo izid albuma This Is Your Revelation medvoških Metalsteel, ki letos beležijo že trinajsto leto od nastanka, v tem času pa so izdali pet studijskih albumov in live DVD. Tokrat so za podporo ob izidu izbrali sedaj že izkušene hard rockerje Top Stripper. Že ob prihodu na kraj zločina se je videlo, da bo obisk noro velik. Legije metalcev so se valile v Ostrigo iz celotne Slovenije (seveda predvsem z gorenjskih koncev) in jo popolnoma zapolnile, kar je že pričakovano glede na to, da imajo Metalsteel ogromno podporo na vseh koncertih in si to seveda tudi zaslužijo.
Tokratni koncert se je začuda začel dokaj točno, in sicer so na oder malo po 22. uri prišli Top Stripper, ki jih je na slovenskih odrih mogoče videti zelo pogosto, kar je verjetno botrovalo nekoliko manjšemu zanimanju občinstva za njih. Vendar je bila dvorana kljub temu lepo napolnjena, vzdušje pa tudi ni bilo slabo. Njihov nastop je zelo uigran in dobro izveden. Dober frontman in odlično igranje kitar je seveda glavna stvar pri hard rocku, kar pa žal ni prišlo do izraza zaradi absolutno preglasnih bobnov. Solo kitarist, ki s svojim nastopom spominja na Slasha, ima izjemen občutek za tovrstno glasbo in dobro zapolni zvok. Tudi vokalno so zelo močni, saj poleg dobrega pevca odlično prispevata svoja glasova tudi oba kitarista in moram reči, da je bilo večglasje odpeto na zelo visoki ravni. Na splošno so Top Stripper močno zrasli v zadnjem letu in brez dvoma bodo to še stopnjevali.
Po kratkem premoru pa je nastopil čas za medvoške Metalsteel. Dvorana je bila nabita do konca, prostora za premikanje skorajda ni bilo. Svoj koncert so začeli z drugim novim singlom New Way Of Thinking, ki so ga objavili pred slabim mesecem dni, pospremljenega s posnetkom z dejanskega snemanja tega komada. Nadaljevali so s celotnim albumom This Is Your Revelation in treba je poudariti, da v živo z odličnim zvokom, ki se je na srečo popravil po nastopu Top Stripper, vse nove stvaritve zvenijo še bolj heavy kot na dejanski plati. Dovršen in energičen nastop je seveda od Metalsteel pričakovan in tudi vedno izveden – uigranost na najvišjem možnem nivoju ter odlična glasbena izvedba. Benijev vokal postaja vedno bolj močen, tu pa je seveda še Matejev neverjetni visoki vokal, ki pride še posebej do izraza pri baladi Topla je smrt s prvega albuma Usoda, ob kateri se jim na vokalu vedno pridruži tudi bobnarka Daša. Poleg celotnega novega albuma so popestrili set s starejšimi uspešnicami, med katerimi so se znašle skladbe Candy Eyes, White Circle, The Trip, Life Story, Noč strasti, že omenjena balada in še mnogi drugi. Seveda pa za konec brez Novega sveta, Heavy Metal Is Our Religion in Rokovega bičanja po kitari preprosto ne gre, takrat publika pač znori. Dejansko je za vsak nastop Metalsteel težko najti prave besede, da bi opisal tak nivo nastopa in igranja, kot ga imajo oni. Njihov koncert si moraš preprosto ogledati v živo.
Pod črto je bil to res en boljših dogodkov slovenske scene v zadnjem letu. Dobra organizacija s strani Čaviča, ki nas tudi tokrat ni pustil lačnih, saj je za odlične (zastonj!) makarone za vse obiskovalce poskrbel Urban Arhar. Nabito polni koncerti slovenskih skupin v zadnjem času res manjkajo in upam, da se bo v prihodnjem letu zgodil še kakšen podoben dogodek s kako drugo skupino, saj je slovenska scena polna odličnih bandov, ki si zaslužijo takšne koncerte po Sloveniji, nekateri izmed njih pa tudi po tujini.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
27. 12. 2012Metalsteel / Freeway Machine / Reportaže
8. 8. 2007Metalsteel / Novice
4. 3. 2004Metalsteel v Sobotni Noči / Novice
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 11. 2020
The Metallica helping hands concert & auction benefiting the All Within My Hands Foundation
Reportaža
30. 9. 2020
Vulvathrone
Reportaža
21. 9. 2020
Behemoth (In Absentia Dei Live Stream)
Reportaža
21. 9. 2020
Taste Of Plague
Reportaža
15. 9. 2020
Laibach
Reportaža
8. 9. 2020
Gruden
Reportaža
31. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth / Carnifliate / Ensanguinate / Sakrabolt
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
KONCERTI & FESTIVALI
4. 12. 2020
Rome
Orto Bar, Ljubljana
10. 12. 2020
Siderean, Ensanguinate, Razvalina, Nefarious Vermin
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
11. 12. 2020
30 let Interceptor & Fuck off Commercial
Orto Bar, Ljubljana
12. 12. 2020
Nightwish
Stadthalle, Dunaj, Avstrija
24. 12. 2020
Evanescence, Within Temptation
Zenith, München, Nemčija
31. 12. 2020
Brant Bjork, MaidaVale
p.p.c., Gradec, Avstrija