Arhiv novic

4. 6. 2020

Poljska psihedelična stoner/doom zasedba Power Plant predstavlja single Stratosphere s prihajajočega dolgometražnega albuma Cargo, ki bo izšel 26. julija za založbo Galactic SmokeHouse.

4. 6. 2020

Heavy rock projekt Svärd, v katerem sodelujejo člani Ahab in In Mourning, na ogled ponujajo besedilni video za skladbo Palaeocene Flames z debitantskega EP-ja The Rift, ki bo izšel 3. julija pri založbi Argonauta Records.

4. 6. 2020

Čilski doom metal veterani Poema Arcanvs se vračajo s svojim šestim studijskim albumom z naslovom Stardust Solitude, ki bo izšel 28. avgusta za Transcending Obscurity Records. Tukaj že lahko prisluhnete prvi skladbi, ki nosi naslov Orphans.

Stardust Solitude prinaša naslednje skladbe:
Stardust Solitude
Orphans
Haven
The Lighthouse Keeper
Straits Of Devotion
Pilgrim
Kingdom Of Ruins
Brave

Skupino trenutno sestavljajo vokalist Claudio Carrasco Garcia (Diabolvs), kitarist Igor Leiva Benavides (Capilla Ardiente), bobnar Luis Moya (ex-Aseidad, ex-Mourners Lament, ex-Procession, ex-Underneath) in basist Juan Díaz (ex-Mourning Sun, ex-Sol Sistere).

4. 6. 2020

Švedski vintage rockerji Lykantropi so objavili video za akustično verzijo skladbe Wild Flowers, ki se nahaja na njihovem lanskem albumu z naslovom Spirituosa.
4. 6. 2020

Irska zasedba Restive Nation je objavila single Coma, ki se nahaja na prihajajočem EP-ju Lucidum. Ta izide 12. junija.

4. 6. 2020

Švedska doom/sludge zasedba Serpent Omega bo 4. septembra pri Icons Creating Evil Art izdala album II. Tukaj lahko prisluhnete prvemu komadu Orog Nuur, ki mu pa bodo sledili sledeči:

Orog Nuur
Land Of Darkness
Rivers Of Reversed
Through The Gates
Chthonic
At The Mountains Edge
Av Aska

4. 6. 2020

Po uspešnem pretočnem koncertu 1. aprila so se Norveški avangardni metalci Enslaved odločili za stopničko višje. V sodelovanju s tremi poletnimi festivali namreč pripravljajo Cinematic Summer Tour 2020. Datumi so sledeči:

30. julij v sodelovanju s festivalom Roadburn: Chronicles Of The Northbound (setlista izbrana s stani poslušalcev)
20. avgust v sodelovanju s festivalom Beyond The Gates: Below The Lights set
30. september v sodelovanju s festivalom Summer Breeze: Utgard – The Journey Within (predstavitev novega albuma v celoti)

Utgard, prihajajoči album zasedbe, izide jeseni pri Nuclear Blast. Možakarji pa so se odločili še za eno posebno gesto, in sicer bodo potekali vsi trije pretočni koncerti brezplačno na njihovem kanalu YouTube.

4. 6. 2020

Organizatorji prekmurskega festivala Breka Fest so v zadnjih nekaj dneh potrdili nove nastopajoče v upanju, da bo festival konec letošnjega poletja le izveden. Datum še vedno ostaja 28. in 29. avgust, lineupu pa so se pridružili domači Gruden (sludge/stoner) in Obnounce (black/death) ter gostujoči Omega Diatribe (HU, groove metal/deathcore), 8082 (AU, hardcore), Clitgore (RO, goregrind) in Pornthegore (RO, goregrind). Celoten seznam nastopajočih izgleda tako:

Nadimać
Omega Diatribe
Reach
Carnifliate
Hak Attak
Necrotted
Srd
Clitgore
8082
Gruden
Obnounce
Pornthegore

KONCERTI & FESTIVALI
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana
12. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ippodromo del Visarno, Firence, Italija