Arhiv novic

22. 5. 2019

Italijanska stoner/doom zasedba Hemp je objavila videospot za skladbo Till A' The Seas z novega EP-ja, ki nosi naslov The Eye.
22. 5. 2019

Kalifornijska heavy psych zasedba Sacri Monti, v kateri sodelujejo tudi člani Joy, Monarch in Radio Moscow, predstavlja naslovno skladbo prihajajočega albuma Waiting Room For The Magic Hour, ki bo izšel 5. julija pri založbi Tee Pee Records.

Tracklista je sledeča:
Waiting Room For The Magic Hour
Fear And Fire
Armistice
Starlight
Affirmation
Gone From Grace
Wading In Malcesine
You Beautiful Demon

22. 5. 2019

Hard Charger predstavljajo videospot za skladbo Shit City Nowhere Blues z novega albuma z naslovom Vol.4: Take The Guff And Suffer, ki bo izšel 21. junija pri založbi PRC Music.
22. 5. 2019

The Defiants nameravajo 13. septembra pri Frontiers Music Srl izdali svoj drugi studijski album z naslovom Zokusho.

Skupino sestavljajo sedanji člani Danger Danger - Bruno Ravel (bas, klaviature), Steve West (bobni) in Rob Marcello (kitara), ter nekdanji vokalist Paul Laine.

22. 5. 2019

Monkey3 predstavljajo koncertni video za skladbo Prism, ki se nahaja na njihovem novem studijskem albumu z naslovom Sphere, izdanem aprila letos pri založbi Napalm Records.
22. 5. 2019

Švedski sleaze rockerji Bai Bang pod vodstvom vokalista Diddija Kastenholta so objavili besedilni video za skladbo Stop Messin' Around s kompilacijskega albuma Best Of Four, ki izide 31. maja pri založbi Lion's Pride Music.

22. 5. 2019

Ta ponedeljek je luč sveta ugledal novi studijski album čilskih sludge/crust ekstremistov Electrozombies z naslovom Darkness Is Rebellion, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. V skladbi La Pestilencia gostujeta tudi Anton Reisenegger (Brujeria, Criminal, Lock Up, Pentagram Chile) na vokalu in Jorge Recabarren (Nueva Actitud) na kitari.

22. 5. 2019

Progressive metal zasedba Akheth, katere člani prihajajo iz Kanade, ZDA in Mehike, predstavlja sveži videospot za skladbo z naslovom Let Me Feel The Pain.

Jedro skupine sestavljajo Mahafsoun (glavni vokal, klavir), Lillian Liu (klavir, violina, vokal) in Roberto Sunga (kitara, bass, vokal, tolkala), kot posebna gosta pa z njimi sodelujeta tudi kitarist Mark Jansen (Epica) in bobnar Jeroen Simons (ex-Epica).

22. 5. 2019

Barbarian predstavljajo novo skladbo Hope Annihilator s prihajajočega albuma z naslovom To No God Shall I Kneel, ki izide 7. junija pri založbi Hells Headbangers.

22. 5. 2019

Thrash/crossover zasedba The Accüsed A.D. iz Seattla, v kateri sodelujejo nekateri bivši člani The Accüsed, je nedavno izdala studijski prvenec z naslovom The Ghoul In The Mirror. Producent albuma je bil legendarni Jack Endino (Nirvana, Soundgarden, Windhand, High On Fire), medtem ko je bil za mastering zadolžen Scott Hull (Garbage, John Zorn, -16-, Philip H. Anselmo & The Illegals).

Tracklista je sledeča:
Juego Terminado
Diabro
Dirt Merchant
Hate Your Friends
Prison Gig
Rock And Roll Hoochie Koo
And The Devil Walks
Pick The Sores
Looking For The Smell
A Piss Boner And A Handful Of Dirty Words
Eating Teeth
A Terrible Tail
The Comfort Of Death (When Tomorrow Never Comes)

The Accüsed A.D. trenutno sestavljajo vokalist Blaine »The Wizard« Cook (Denial Fiend, Toe Tag, ex-The Accüsed), kitarist Alex »Maggotbrain« Sibbald (Toe Tag, ex-The Accüsed, ex-Gruntruck), basist Steve »The Beast« McVay (Toe Tag) in bobnar Mickey »Splatterhead« Widmere (ex-Poison Idea).

22. 5. 2019

Ameriška stoner metal zasedba Duel je pravkar pri založbi Heavy Psych Sounds izdala svoj četrti studijski album z naslovom Valley Of Shadows, ki mu lahko v celoti prisluhnete na njihovem Bandcampu.22. 5. 2019

Po trinajstih letih delovanja se poslavlja ameriška eksperimentalna sludge/doom zasedba SubRosa, katere člani bodo zapluli v nove glasbene vode iz že pripravljajo tudi nove stranske projekte.

• Kim bo s svojim partnerjem kmalu izdala prvi studijski izdelek noise/doom/electro projekta Teleprom.

• Andy je s svojim dvojcem Done, ki ga tvorita boben in bas, pred izidom nove plošče.

• Sarah in Zachary Livingston iz Minsk nameravata v začetku prihodnjega leta izdati prvenec svojega projekta Asphodel Wine, ki nosi naslov Slowdance Macabre.

• Rebecca je pričela s pisanjem materiala za njen solo projekt The Keening.

• Andy, Kim, Levi in Sarah delajo skupaj na albumu zaenkrat še neimenovane zasedbe, katere glasba naj bi bila težja od vsega, kar so naredili do sedaj.

22. 5. 2019

Bostonske legende Roadsaw se vračajo z osmim studijskim albumom z naslovom Tinnitus The Night, ki bo izšel 7. junija pri založbi Ripple Music. Na Tinnitus The Night se nahajajo naslednje skladbe:
Along For The Ride
Shake
Fat Rats
Final Phase
Peel
Knock Em All Down
Find What You Need
Under The Devil's Thumb
Midazolam
Silence

Roadsaw so za pokušino že objavili skladbo Shake, ki ji lahko prisluhnete spodaj.

22. 5. 2019

Aborted in Entombed A.D. se oktobra odpravljajo na co-headlinersko evropsko turnejo z imenom Hell Over Europe III, na kateri se jim bodo kot predskupina pridružili še Baest. Najbližje Sloveniji bodo skupine gostovale 4. 11. v Milanu (Legend Club).

22. 5. 2019

Švedi Enforcer so posneli priredbo uspešnice skupine Divlje Jagode z naslovom Let na drugi svijet, ki so jo v angleščini poimenovali To Another World. Omenjena skladba se kot bonus nahaja na japonski ter digipak ediciji njihovega najnovejšega studijskega albuma Zenith.

22. 5. 2019

Idrijska HC/punk zasedba Hakattak, mariborski deathcore/death metal band Taste of Plague in velenjski thrasherji Toxic Warfare so nove potrditve za letošnji Vratolom, ki bo 21. in 22. junija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

KONCERTI & FESTIVALI
22. 5. 2019
Blackoutt
Mladinski center Gornja Radgona
23. 5. 2019
Cutterred Flesh, Poppy Seed Grinder, Blood Up, Maskardh
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
23. 5. 2019
Domorodni četrtki: Monstrumental
Gala Hala, Metelkova, Ljubljana
23. 5. 2019
Electric Octopus, Psihadelični Profesorji Bluesa, Blackoutt
Koncertna dvorana Rog, Ljubljana
24. 5. 2019
Ambra predstavlja album COR
Orto Bar, Ljubljana
24. 5. 2019
Kramp Fest 2019
Bajer, Godovič